Το διπλό σενάριο που οδηγεί σε μαύρο δάκρυ για το πετρέλαιο

Το βαρέλι πετρέλαιο σκαρφαλώνει με γρήγορους ρυθμούς στα 100 δολάρια.  Λογικό θα σκεφτεί κανείς παρακολουθώντας τις εστίες εντάσεως σε όλον τον πλανήτη. Το πετρέλαιο ανεβαίνει όταν ανεβαίνουν οι απαιτήσεις κατανάλωσης. Συνήθως πριν τον χειμώνα και στο κέντρο του καλοκαιριού εκεί δηλαδή που ανάγκες για ενέργειες αυξάνονται ραγδαία. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Αυξάνεται όμως και σε άλλες περιπτώσεις, αρχικά όταν χώρες μεγαλοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν εσωτερικά ή εξωτερικά προβλήματα που αυτά αντανακλούν με τη σειρά τους στη δυνατότητες εξόρυξης και διάθεσης και φυσικά όταν υπάρχει απειλή πολέμου, που σημαίνει ότι τα κράτη πραγματοποιούν ΜΑΖΙΚΟ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΑ στα διυλιστήρια ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες τουλάχιστον για έξι μήνες. 

Σε ένα συνδυασμό περιπτώσεων βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Από τη μια η απειλή πολέμου στην Ουκρανία έχει αναγκάσει τις χώρες του ΝΑΤΟ αλλά και τη Ρωσία στο να αυξήσουν τα αποθέματα τους και από την άλλη ο χειμώνας καλά κρατεί με αποτέλεσμα οι ενεργειακές ανάγκες να βρίσκονται στα ύψη. 

Αν μέσα στο Φεβρουάριο κλιμακωθεί μια ή και οι δύο αυτές περιπτώσεις τότε θα δούμε μια ραγδαία αύξηση των τιμών, που φυσικά θα βάλει στις τσέπες λίγων χωρών και ακόμα λιγότερων εταιρειών αρκετές δεκάδες επιπλέον δις. Δις τα οποία θα είναι καθαρά κέρδη, αφού τα έξοδα όχι μόνον δεν αυξάνονται αλλά μειώνονται κιόλας. 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Μέσα στους υπερκερδισμένους είναι καταρχήν η Ρωσία, η οποία αφενός κατ΄εμέ οι πιθανότητες να επιτεθεί στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά μικρές (εξηγώ εδώ και μέρες γιατί), αφετέρου αποτελεί τον υπ΄αριθμόν ένα πωλητή για τις χώρες τις Ευρώπης. Που σημαίνει ότι ουκ ολίγες χώρες που βρίσκονται σε πλήρη ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία (η Γερμανία έχει 46% ενεργειακή εξάρτηση από το πάμφηνο για τους Γερμανούς φυσικό αέριο) αναγκαστικά σπάνε μέχρι και τους κουμπαράδες τους για να μπορέσουν να έχουν οι πολίτες τους το πιο απλό, φως στο σπίτι τους. 

Μέσα στους χαμένους: ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Και αυτό γιατί εκεί που θα φτάσουν οι τιμές των καυσίμων θα το καταστήσουν απαγορευτικό (ήδη βλέπουμε εμείς της Αττικής τον αντίκτυπο στα ΜΜΜ όπου κυκλοφορούμε πιο παστωμένοι και από τις σαρδέλες Καλλονής στην κονσέρβα) και φυσικά θα συμπαρασύρει τις τιμές των αγαθών πρώτης ανάγκης/ επιβίωσης - πράγμα που επίσης βλέπουμε ήδη στα καταστήματα τροφίμων και τις λαϊκές αγορές. 

Μόνον που αυτά που βλέπουμε ΕΑΝ χειροτερέψει έστω και μια από τις δύο περιπτώσεις, τότε θα κλάψουμε με μαύρο μαντήλι και πριν βιαστούν κάποιοι να πουν ότι ο χειμώνας τελειώνει θα τους θυμίσω ότι το θυμόσοφος Ελληνικός λαός μπορεί να λέει από ότι ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, από την άλλη όμως λέει και ότι Μάρτης είναι πάντα γδάρτης...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail