Τα ουκρανικά στρατεύματα «εγκαταλείπουν τις θέσεις τους», ισχυρίζεται η Ρωσία

AP / Oleksandr Ratushniak
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ενόψει μιας ρωσικής επίθεσης, υποστήριξε η Μόσχα, ενώ ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δεν χτυπούν πόλεις και δε συνιστούν «καμία απειλή» για τους αμάχους.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης, αξιωματούχοι της άμυνας ανέφεραν ότι «οι πληροφορίες δείχνουν πως μονάδες του ουκρανικού στρατού και στρατιωτικοί εγκαταλείπουν μαζικά τις θέσεις τους, αφήνοντας τα όπλα». Δεν έχουν προσκομιστεί άμεσα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν αφήσει τα όπλα τους δε δέχονται επίθεση. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δε χτυπούν πόλεις της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει απειλή για τον άμαχο πληθυσμό». Η Μόσχα λέει ότι ένας αριθμός στρατιωτικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων, αμυντικών εγκαταστάσεων και αεροπλάνων έχουν χτυπηθεί από «όπλα υψηλής ακρίβειας» στο πλαίσιο μιας «ειδικής επιχείρησης» που διέταξε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μπουτσένκο, έδωσε συνέντευξη Τύπου αργότερα την ίδια μέρα, υποστηρίζοντας ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στην πόλη, μεταξύ των οποίων ένα παιδί. «Μην πανικοβάλλεστε. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για τη Μαριούπολη και την Ουκρανία», είπε.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Ο Αλεξέι Ρέζνικοφ, υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, κάλεσε τους πολίτες της χώρας του λέγοντάς τους να πάρουν τα όπλα ενόψει της ρωσικής επίθεσης. «Ο εχθρός επιτίθεται, αλλά ο στρατός μας είναι άθραυστος», έγραψε στο Facebook. "Όποιος είναι έτοιμος και ικανός να κρατήσει όπλα μπορεί τώρα να ενταχθεί στις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας στην περιοχή σας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail