Κλειστός ο ουκρανικός εναέριος χώρος για πολιτικά αεροσκάφη

Freepen.gr - Ο εναέριος χώρος σε όλη την Ουκρανία έχει περιοριστεί για πολιτικές πτήσεις, σύμφωνα με NOTAM που διανεμήθηκε από κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων.

Το de facto κλείσιμο του εναέριου χώρου τέθηκε σε ισχύ στη 01:56 τοπική ώρα της Πέμπτης και πρόκειται να διαρκέσει έως τις 23:59 της ίδιας ημέρας.

Η ανακοίνωση ανέφερε έναν «δυνητικό κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία» ως το λόγο πίσω από τον συναγερμό.

Πριν από το συναγερμό, η πρόσφατα αναγνωρισμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) και η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR) ζήτησαν ρωσική στρατιωτική βοήθεια κατά της ουκρανικής επιθετικότητας και της καταγγελλόμενης γενοκτονίας αμάχων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στη συνέχεια την Πέμπτη ότι θα πραγματοποιηθεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην περιοχή του Ντονμπάς.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail