Γιάννης Μάζης: Η στρατηγική της Τουρκίας έναντι της χώρας μας και το παιχνίδι των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Για την στρατηγική της Τουρκίας έναντι της χώρας μας αλλά και το παιχνίδι των ΗΠΑ στην Ουκρανία μιλάει ο καθηγητής γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Μάζης μιλώντας στο Real FM.

Ο καθηγητής αναφέρεται στις μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις που συντελούνται αυτή την περίοδο και τονίζει ότι η αντίστοιχη αναταραχή μεταφέρεται και στην Μεσόγειο. Η Τουρκία δε, παραμένει πιστή στο δόγμα Νταβούτογλου για την γαλάζια πατρίδα Απαραίτητα τα εξοπλιστικά προγράμματα για την χώρα μας δηλώνει ο καθηγητής εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να προχωρήσει η Ελληνική κυβέρνηση και με τις Γαλλικές κορβέτες Gowind.

Τέλος ο καθηγητής μιλάει για την Ουκρανική κρίση, τις επιδιώξεις των Αμερικανών στην Ουκρανία αλλά και την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας. Μια αντίδραση που κατά τον k. Μάζη μπορεί να έχει ένα σαφές αποτέλεσμα διχοτόμησης της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail