Άφιξη Ουκρανών νεοναζί και Πολωνών μισθοφόρων στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς

Freepen.gr - Στις 7 Φεβρουαρίου 2022, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της DPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ) ανακοίνωσε ότι ως μέρος των ουκρανικών προετοιμασιών για επίθεση εναντίον των δημοκρατιών του Ντονμπάς, η Ουκρανία έστειλε τους νεοναζί της, καθώς και Πολωνούς μισθοφόρους, στην πρώτη γραμμή, αναφέρει η Christelle Néant για το donbass-insider.com.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η υπηρεσία πληροφοριών της DPR, δύο μονάδες Ουκρανών νεοναζί από το Δεξιό Τομέα, 70-80 ανδρών η καθεμία, στάλθηκαν στην πρώτη γραμμή στο μέτωπο που βλέπει στο Ντόνετσκ (δυτικά και βόρεια), συμπληρώνοντας μονάδες της 54ης και 56ης ταξιαρχίας της AFU (Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας). Όλοι αυτοί οι στρατιώτες έχουν εμπειρία μάχης και έχουν εκπαιδευτεί από Βρετανούς εκπαιδευτές.

Άλλες ομάδες επίθεσης νεοναζί και εθνικιστών με ιδεολογικά κίνητρα σχηματίζονται και εκπαιδεύονται να πολεμούν σε αστικές περιοχές. Πολωνοί μισθοφόροι έχουν φτάσει επίσης στο Ντονμπάς που ελέγχεται από την Ουκρανία.

«Η παρουσία δύο ένοπλων ομάδων έως και 20 ατόμων με μικτές τακτικές στολές παρατηρήθηκε κοντά στο χωριό Ποπάσναγια. Κατά την αναγνώριση διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα μιλούν πολωνικά και έχουν φτάσει για να εκτελέσουν καθήκοντα στην περιοχή ευθύνης της 24ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας. Η αποστολή τους είναι να πραγματοποιήσουν, μαζί με μονάδες των ουκρανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, μεμονωμένες δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες με στόχο την απενεργοποίηση ζωτικών εγκαταστάσεων και κοινωνικής υποδομής και τον εκφοβισμό του τοπικού πληθυσμού.

Πιστεύουμε πως πριν ξεκινήσει η επίθεση του ουκρανικού στρατού, οι μισθοφόροι θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη ζημιά στις μη στρατιωτικές υποδομές για να μας αναγκάσουν σε αντίποινα, τα οποία η ουκρανική πλευρά, δικαιολογούμενη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για την έναρξη εχθροπραξιών.

Οι Πολωνοί έφτασαν στην Ουκρανία με το πρόσχημα εκπαιδευτών που στάλθηκαν για να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτική αποστολή για Ουκρανούς στρατιώτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της DPR, Έντουαρντ Μπασουρίν.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της DPR έμαθε επίσης ότι η Ουκρανική Επιτροπή Γενικού Επιτελείου που επιθεώρησε την ετοιμότητα της AFU να πραγματοποιήσει επίθεση στο Ντονμπάς αντικατέστησε ξαφνικά τον διοικητή της Ομάδας Μάχης Βοστόκ, στρατηγό Ταρνάφσκι, με τον στρατηγό Σοντόλ, ο οποίος ήταν ο διοικητής του AFU Marine Corps, και ο οποίος είναι πιο πιστός ιδεολογικά στις αρχές του Κιέβου.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της DPR επεσήμανε επίσης τις κυνικές ενέργειες της πολωνικής κυβέρνησης, η οποία, κατά την προεδρία του ΟΑΣΕ, δήλωσε πως η Πολωνία θα έκανε ό,τι είναι απαραίτητο για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ένα μήνα αργότερα, η Πολωνία δηλώνει ανοιχτά την πρόθεσή της να μεταφέρει πυρομαχικά, φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Grom και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, τα οποία, παρεμπιπτόντως, θα εξοπλίσουν όχι μόνο την AFU, αλλά και ουκρανικές εθνικιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Αυτές οι πολωνικές δηλώσεις δεν συμβάλλουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα, αλλά μάλλον κλιμακώνουν την κατάσταση, ωθώντας την Ουκρανία να συνεχίσει την πολεμοχαρή της προς το Ντονμπάς.

Και ενώ αυτές οι προετοιμασίες συνεχίζονται, η κατάσταση στην πρώτη γραμμή παραμένει τεταμένη. Στις 6 Φεβρουαρίου, ένας Ουκρανός ελεύθερος σκοπευτής από την 25η ταξιαρχία της AFU σκότωσε έναν στρατιώτη της DPR κοντά στο Verkhnetoretskoye.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail