Η στρατιωτική ανισορροπία Ρωσίας-Ουκρανίας

twitter.com/mod_russia
Freepen.gr - Το γεγονός ότι η Ρωσία έχει μεγαλύτερο στρατό από την Ουκρανία δύσκολα θα αποτελέσει έκπληξη για τους περισσότερους, αλλά ο βαθμός στον οποίο το μικρότερο έθνος υπολείπεται αριθμητικά σε σχεδόν κάθε τομέα μπορεί να μην είναι αμέσως σαφές. 

Η GlobalFirepower αξιολόγησε τις στρατιωτικές δυνάμεις και των δύο χωρών για το 2022 και όπως δείχνει αυτό το infographic του Martin Armstrong για το statista.com, η Ρωσία έχει τα πάντα υπέρ της στα χαρτιά και χωρίς την υποστήριξη των συμμάχων της Ουκρανίας, στην πράξη σίγουρα.

Το αν ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν θα πάρει την απόφαση να εισβάλει στη χώρα, και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, μένει να φανεί. Αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι υπάρχει μια νέα και σημαντική στρατιωτική συσσώρευση στη ρωσική πλευρά των συνόρων, οι διπλωματικές προσπάθειες έχουν αποτύχει και η Δύση εστιάζει επί του παρόντος στην προβολή της αλληλεγγύης και απειλεί με τρομερές (οικονομικές, τουλάχιστον) συνέπειες αν συμβεί εισβολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail