Μαζεύουν άρον άρον το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους στο Κεμπέκ του Καναδά

terimakasih0 / pixabay
Freepen.gr - Η επαρχία του Κεμπέκ του Καναδά έχει αντιστρέψει την πορεία σχετικά με έναν ειδικό φόρο υγείας που προτείνεται για τους κατοίκους που αρνούνται να κάνουν εμβόλιο για τον Covid-19, με την περιφερειακή κυβέρνηση να λέει ότι η ιδέα απλώς θα αποξενώσει τους ανθρώπους.

«Πρέπει να βεβαιωθώ ότι προστατεύω την υγεία των κατοίκων του Κεμπέκ, αλλά πρέπει επίσης να προστατεύσω την ειρήνη στην κοινωνία μας», είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκώ. «Την τελευταία εβδομάδα περίπου υπήρξε μια αύξηση στην αντίδραση του κόσμου».

Ενώ ο υπουργός Υγείας της επαρχίας είπε ότι το Κεμπέκ είδε μια άνοδο στους εμβολιασμούς μετά την παρουσίαση του φορολογικού σχεδίου στα μέσα Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός είπε: «Καταλαβαίνω ότι αυτό διχάζει τους κατοίκους του Κεμπέκ και αυτήν την στιγμή πρέπει να χτίσουμε γέφυρες. ”

Η προτεινόμενη «συνεισφορά στην υγεία» προβλέπει πρόστιμο μεταξύ 50 και 100 δολαρίων στους μη εμβολιασμένους κατοίκους, με τον Λεγκώ να λέει αρχικά ότι η πολιτική είχε ως στόχο «να πει στους ανθρώπους που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν ότι θα υπάρχει ένα τίμημα να πληρώσουν» και να αναπληρώσει τις «θυσίες» που άντεξε ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Μέχρι σήμερα, περίπου το 84% των κατοίκων στο Κεμπέκ θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, λίγο πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.

Η επαρχία του Οντάριο, η πολυπληθέστερη του Καναδά, προηγουμένως κράτησε ενάντια στάση σε έναν παρόμοιο φόρο, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική ήταν αδικαιολόγητα «τιμωρητική». Ο πρωθυπουργός Νταγκ Φορντ είπε ότι η κυβέρνησή του θα «ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση», αν και ικέτευσε τους κατοίκους να κάνουν το εμβόλιο.

Η απόφαση του Κεμπέκ να καταργήσει το πρόστιμο έρχεται εν μέσω μεγάλης διαμάχης για τα εμβόλια στα σύνορα με τον Καναδά, όπου οδηγοί φορτηγών έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τις εντολές εμβολιασμού τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail