Ελεύθερος ο φιλέλληνας Sevan Nişanyan αλλά πρέπει να εγκαταλείψει την Ελλάδα

Freepen.gr - Έπειτα από οκτώ ημέρες αστυνομικής κράτησης στην Ελλάδα, ο Τουρκοαρμένιος συγγραφέας και γλωσσολόγος Sevan Nişanyan αφέθηκε ελεύθερος με εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα, ανακοίνωσε η σύζυγός του, Ήρα Τζούρου.

Ο εξηνταεξάχρονος Nisanyan ζει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά τη φυγή του από τουρκική φυλακή, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διάφορες κατηγορίες που ήρθαν αμέσως μετά την κατηγορία του συγγραφέα για βλασφημία κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Ζήτησε για πρώτη φορά πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα το 2017, αλλά όταν η διαδικασία σταμάτησε, απέκτησε άδεια διαμονής μέσω του γάμου του με την Ελληνίδα, Ήρα Τζούρου το 2019.

Το δικαστήριο στη Σύρο αποφάσισε την απελευθέρωση του Nişanyan και τον διέταξε να φύγει από την Ελλάδα εντός 15 ημερών, ανέφερε η Τζούρου σε ένα tweet που μοιράστηκε ένα σημείωμα από την πρεσβεία της Αρμενίας.

«Καθώς ο Sevan Nişanyan είναι Αρμένιος πολίτης, μπορεί να ταξιδέψει στην Αρμενία εάν το επιθυμεί», ανέφερε η πρεσβεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail