Η Τουρκία θα αποκαλύψει το εθνικό της μαχητικό αεροσκάφος το 2023: Ερντογάν

Freepen.gr - Το επερχόμενο εθνικό μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας, γνωστό και ως TAI TF-X, θα παρουσιαστεί το 2023, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία θα βγάλει το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς από το υπόστεγο εκείνη τη χρονιά, την εκατονταετηρίδα της Τουρκίας, και θα «το δείξει σε όλο τον κόσμο», είπε ο Ερντογάν την Παρασκευή όπως αναφέρει η Hurriyet Daily News.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε επίσης ότι η πρώτη πτήση του TF-X θα γίνει το 2025 και το δικινητήριο μαχητικό stealth παντός καιρού θα ενταχθεί στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία το 2029.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις κατά την τελετή έναρξης της Εθνικής Εγκατάστασης Παραγωγής Μαχητικών.

Σε δηλώσεις του, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία βρίσκεται στις 10 πρώτες χώρες που είναι ικανές να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν πολεμικά πλοία και στις τρεις πρώτες χώρες που μπορούν να κατασκευάσουν προηγμένα drones.

Η Τουρκία μπόρεσε να το πράξει παρά τα λεγόμενα «κρυφά και ανοιχτά εμπάργκο στα οποία έχει εκτεθεί και τις δολιοφθορές που έγιναν από μέσα και έξω».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail