Μισθοφόροι του ISIS ενεργούν υπό την άμεση διοίκηση του τουρκικού κράτους

Freepen.gr - Η ανεύθυνη σιωπή της διεθνούς κοινότητας ενόψει της τουρκικής επιθετικότητας κατά της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ευθύνεται εν μέρει για την πιθανή αναζωπύρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό δήλωσε η Κούρδισσα ακτιβίστρια Pêncwîn Ali την Κυριακή σε συγκέντρωση της οργάνωσης-ομπρέλα του γυναικείου κινήματος Kongra Star στο Qamishli. Το φόντο της διαμαρτυρίας ήταν η επίθεση του ISIS στη φυλακή της Χάσακα.

"Το Kongra Star δεν πιστεύει ότι οι δολοφόνοι μισθοφόροι του Ισλαμικού Κράτους έδρασαν μόνοι τους. Υπάρχουν πολλά που υποδηλώνουν πως λειτουργούν υπό την άμεση διοίκηση του τουρκικού κράτους", είπε η Ali. Πρόσθεσε ότι «η επίθεση στη φυλακή Σίνα είναι το κορυφαίο σημείο συνεργασίας μεταξύ της ηγεσίας στην Άγκυρα και του ISIS από την στρατιωτική νίκη επί της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής στη Συρία πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η καταστροφή της αυτόνομης διοίκησης και έτσι το τέλος του σχεδίου Rojava».

Αν και το ISIS είναι ένα διεθνές πρόβλημα, το μόνο βάρος έχει μεταφερθεί στους ώμους της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, είπε η Ali, προσθέτοντας πως «είναι σαφές σε ολόκληρη την κοινότητα ότι οι πολεμικές ενέργειες του τουρκικού κράτους τορπιλίζουν τον αγώνα κατά του ISIS και προωθούν την αναδιοργάνωση της τρομοκρατικής ομάδας. Ωστόσο, επικρατεί σιωπή και να μην κάνουμε τίποτα. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επιτέλους δράση. Αύριο μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά».

Η μεγαλύτερη επίθεση του ISIS στη Βόρεια και Ανατολική Συρία εδώ και τρία χρόνια

Πυρήνες του ISIS επιτέθηκαν και προσπάθησαν να εισβάλουν στη φυλακή Σίνα στη συνοικία Xiwêran της Χάσακα το βράδυ της Πέμπτης. Αρχικά, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε στην περιοχή της εγκατάστασης. Μετά από αυτό, οι ισλαμιστές εξαπλώθηκαν στις γύρω περιοχές και επιτέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας της φυλακής για να υποστηρίξουν την αναταραχή που έλαβε χώρα εντός του κέντρου κράτησης και να επιτρέψουν στους κρατούμενους να δραπετεύσουν. 
 
* πληροφορίες πρακτορείο Firat
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail