Η Ινδία αρχίζει να αναπτύσσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400

Freepen.gr - Η Ινδία έχει ξεκινήσει τις εργασίες για την ανάπτυξη του πρώτου συντάγματος πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-400 «Triumf» που αγοράστηκαν από τη Ρωσία, ανέφεραν οι Hindustan Times, επικαλούμενοι πηγές.

Η πρώτη μονάδα S-400 θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Απριλίου. Συνολικά, η Ινδία σκοπεύει να αναπτύξει πέντε συντάγματα S-400 που αγοράστηκαν από τη Ρωσία, ανέφερε.

«Και οι πέντε μονάδες του συστήματος S-400, που μπορούν να καταρρίψουν ένα εχθρικό αεροσκάφος ή πύραυλο σε εμβέλεια μεταξύ 40 και 400 χιλιομέτρων, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το επόμενο έτος, ανέφερε η εφημερίδα.

Και οι πέντε μονάδες των πυραυλικών συστημάτων S-400 θα αναπτυχθούν για την αντιμετώπιση της απειλής από την Κίνα, γράφει το άρθρο.

Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι το πρώτο σύνταγμα πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-400 θα αναπτυχθεί στο έδαφος της δυτικής πολιτείας Παντζάμπ της Ινδίας που συνορεύει με το Πακιστάν.

Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 το 2015. Η σύμβαση ύψους 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση πέντε συνταγμάτων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 «Triumf» υπεγράφη κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2018.

Η συμφωνία εξόργισε την Ουάσιγκτον, η οποία απειλεί να επιβάλει κυρώσεις στα κράτη που αποκτούν όπλα και στρατιωτικό υλικό από τη Ρωσία στο πλαίσιο του νόμου Countering America's Adversaries Through Sanctions (CAATSA) που εγκρίθηκε το 2017.

Το ρωσικό S-400 «Triumf» (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) είναι το πιο πρόσφατο πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς που τέθηκε σε λειτουργία το 2007. Έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη, κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους και υπερηχητικά όπλα και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εναντίον εγκαταστάσεων εδάφους. Το S-400 μπορεί να εμπλέξει στόχους σε απόσταση έως και 400 km και σε υψόμετρο έως 30 km υπό έντονα εχθρικά πυρά.

* πληροφορίες πρακτορείο ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail