Κεντρική Συρία: Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη σφυροκοπούν πυρήνες του ISIS - Πάνω από 82 επιδρομές

A Russian Su-24 strike aircraft in the sky over the Khmeimim airbase in Syria. Photo: Dmitriy Vinogradov / RIA Novosti
Freepen.gr - Στις 22 και 23 Ιανουαρίου, πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν περισσότερες από 82 αεροπορικές επιδρομές σε κρησφύγετα πυρήνων του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο την ανατολική ύπαιθρο της Χομς καθώς και τις ερήμους της Ράκα και της Ντέιρ Εζόρ.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν προφανώς μια απάντηση σε μια μεγάλη επίθεση από πυρήνες του ISIS που στόχευσε μια σειρά από θέσεις των φιλοκυβερνητικών Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (NDF) κοντά στην πόλη al-Resafa στη νότια ύπαιθρο της Ράκα, νωρίς στις 22 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τρομοκράτες του ISIS τραυμάτισαν τουλάχιστον 12 μαχητές των NDF. Ωστόσο, οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν να καταλάβουν καμία θέση.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση χτενίσματος στην κεντρική περιοχή στις 20 Ιανουαρίου. Η επιχείρηση δεν απέτρεψε τους πυρήνες του ISIS, προφανώς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail