Το Ισραήλ ψάχνει εναλλακτική λύση στο EastMed - δεν αποκλείει την Τουρκία

Ο ισραηλινός Τύπος υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει να στραφεί σε νέες εναλλακτικές μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την EastMed, εκτίμησε ότι «θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα έδαφος για περιφερειακή συνεργασία που να περιλαμβάνει την Τουρκία», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Star. 

Από: echedoros-a.gr

Με την απόσυρση της υποστήριξης των ΗΠΑ στο σχεδιαζόμενο έργο EastMed, ο ισραηλινός Τύπος απαίτησε από το Ισραήλ να στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, δημοσιεύτηκε ένα εντυπωσιακό άρθρο ανάλυσης με τίτλο «Ήρθε η ώρα να υπολογίσουμε εκ νέου τη διαδρομή».

 

Η star.com.tr δημοσιεύει φωτό του ισραηλινού δημοσιεύματος

Στην είδηση, αναφέρετε ότι η απόφαση των ΗΠΑ δεν πρέπει να μας εκπλήσσει λόγω της πραγματικής κατάστασης, επισημάνθηκε ότι το έργο αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις όπως ο τεχνολογικός προγραμματισμός τοποθέτησης του αγωγού φυσικού αερίου, ασταθείς τιμές ενέργειας, γεωπολιτικές συγκρούσεις, στάση προς τα ορυκτά καύσιμα και την προθυμία των ενεργειακών εταιρειών.

Στο ισραηλινό άρθρο αναφέρθηκε ότι οι ΗΠΑ ακολούθησαν στρατηγική σταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να συγκρατήσουν την αυξανόμενη κινεζική επιρροή στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.Ψάχνουν νέες εναλλακτικές

Αναφέρθηκε ότι η απόφαση των ΗΠΑ για τον EastMed ώθησε το Ισραήλ να εξετάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο και ότι η πιθανότητα συνεργασίας με την Τουρκία θα πρέπει να εξεταστεί υπό το φως των θετικών μηνυμάτων από την Άγκυρα. Υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στην αποκλειστική οικονομική ζώνη στην Ανατολική Μεσόγειο είναι περίπλοκη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί βάση για περιφερειακή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, στον τομέα των εξαγωγών φυσικού αερίου, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail