Τ..έλιωσε στα χιόνια η κυβέρνηση

Ένα χιόνι είναι αρκετό για να σκεπάσει τις διαχωριστικές γραμμές που έχει χαράξει η κυβέρνηση ανάμεσα στους πολίτες ώστε οι τελευταίοι πλέον να την αποδοκιμάζουν εν χορώ κι ας παρουσιάζει χθες τηλεοπτικός σταθμός τη ΝΔ να προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες και το ΠΑΣΟΚ απλά επειδή άλλαξε αρχηγό να απέχει μια ανάσα από τη δεύτερη θέση.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι με μια συγγνώμη μαζί με δύο χιλιάδες ευρώ θα καταπραΰνει τον πονοκέφαλο της οργής. Τι να την κάνουν όμως τη συγγνώμη και το χαρακτηρισμό "μη επιτυχημένη διαχείριση" νοικοκυριά που είναι αποκλεισμένα δίχως ρεύμα για μέρες στα 80 μέτρα από τη λεωφόρο Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή;

Η καθημερινότητα εξελίσσεται προ πολλού ως σαρωτική χιονοστιβάδα. Ρατσιστικοί διαχωρισμοί εμβολιασμένων και μη, ακρίβεια, ανεργία, μαυρίλα για το μέλλον, εγκληματικότητα κ.ο.κ.

Ξέρει άραγε ο πρωθυπουργός τι είναι να σου στέλνουν μηνύματα άνθρωποι που ζουν για 4η ημέρα δίχως ρεύμα και μέσα στο σπίτι η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 13 βαθμούς και να μην μπορούν να βγουν ούτε έξω; Πολλοί εξ αυτών μάλιστα θα κληθούν να του δώσουν και 100 ευρώ πρόστιμο. Έτσι για να πεινάσουν περισσότερο.

Όχι ο πρωθυπουργός δεν ξέρει, διότι όπως πολλοί άλλοι στη Βουλή είναι πορφυρογέννητος. Δεν κοπίασε. Δεν ξύπνησε να πάει με το λεωφορείο στη δουλειά. Δεν είχε κάποιον εκνευριστικό προϊστάμενο. Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί μπορούν να αλλάξουν έστω μια λάμπα.

Έσπασαν την κάποτε ισχυρή ΔΕΗ σε 100 κομμάτια και τώρα ένας πελάτης δεν μπορεί να βγάλει άκρη στα πιο απλά πράγματα.  

Εκπονούν μεγαλεπήβολα σχέδια. Αποδίδουν τίτλους και θέσεις αλλά στο τέλος φωνάζουν πάντα τον στρατό να καθαρίσει, είτε λέγεται πυρκαγιά, είτε μεταναστευτικό, είτε χιόνια. Μόνο με την Τουρκία του λένε να κάτσει ήσυχα.

Τελικά μοιράζουν δύο χιλιάρικα. Τόσο κοστολογείται το θρίλερ σε παγωμένους αυτοκινητόδρομους. Και όχι όλους.

Η κυβέρνηση τ-έλιωσε στα χιόνια. Ας ελπίσουμε πως το νέο τοπίο θα απεικονίζει ένα σοφότερο και πιο σκεπτικό πλέον λαό που θα βασανίζει πολύ την ψήφο του πριν εμπιστευθεί τον οποιοδήποτε και που ίσως τολμήσει να κάνει ό,τι έπραξαν οι Τούρκοι στις αρχές του 2000 στέλνοντας στο σπίτι του όλο το τότε πολιτικό σύστημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail