Διαδηλώσεις σε Σερβία και Μαυροβούνιο καταγγέλλουν την κράτηση του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία

A supporter of Serbian tennis star Novak Djokovic holds a banner reading ‘Freedom for no.1 tennis Novak’ during a protest in Belgrade, Serbia. Photo: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Freepen.gr - Εκατοντάδες άνθρωποι στις πόλεις Νίκσιτς, Μπεράνε και Μπούντβα στο Μαυροβουνίου συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Σέρβο αστέρα του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κρατείται σε ξενοδοχείο της Αυστραλίας αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος.

Ο Τζόκοβιτς κρατείται στο Carlton's Park Hotel στη Μελβούρνη, ενώ αμφισβητεί νομικά την απόφαση της κυβέρνησης να του απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα για το Australian Open αυτού του μήνα.

Φέρνοντας πανό και φωτογραφίες του Τζόκοβιτς, οι διαδηλωτές στο Μαυροβούνιο κάλεσαν την αυστραλιανή κυβέρνηση να τον απελευθερώσει.

«Θέλω να συγχαρώ τον Νόβακ που κατέθεσε και δήλωσε ότι είναι ελεύθερος άνθρωπος και αυτός είναι ο μεγαλύτερος τίτλος που έχει κερδίσει ποτέ. Η επιτυχία δεν κατέλαβε τον ίδιο και την ανθρώπινη ελευθερία του», δήλωσε στα ΜΜΕ την Παρασκευή ο δήμαρχος της πόλης Νίκσιτς, Μάρκο Κοβάσεβιτς.

Μια παρόμοια, μεγαλύτερη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη σερβική πρωτεύουσα του Βελιγραδίου, όπου εκατοντάδες με επικεφαλής την οικογένεια του Τζόκοβιτς εξέφρασαν την οργή τους. Ο πατέρας του παίκτη δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο γιος του δεν μπορεί να νικηθεί «από κανέναν, ούτε καν την αυστραλιανή κυβέρνηση».

* πληροφορίες balkaninsight.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail