Ο Πούτιν έχει δύο απαιτήσεις από την Τουρκία σε περίπτωση πολέμου στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Ρωσία μπορεί να υποβάλει δύο αιτήματα στην Τουρκία σε περίπτωση πολέμου στην Ουκρανία, τα οποία θα προστατεύσουν τον Ερντογάν από τα ρωσικά χτυπήματα.

Λόγω του γεγονότος ότι η πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά υψηλή, ο Τούρκος πολιτικός επιστήμονας Χασάν Ουνάλ είπε πως, δεδομένου ότι η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ, η κατάσταση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας μπορεί να επιδεινωθεί, ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να θέσει τον Ερντογάν δύο απαιτήσεις που θα επιτρέψουν στην Τουρκία να εξασφαλίσει τον εαυτό της καθιστώντας την ουδέτερη σε αυτήν τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, λόγω του γεγονότος πως η Τουρκία αυτήν την στιγμή δείχνει κάποια αυτοσυγκράτηση στην κατάσταση στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να έχει δύο βασικές απαιτήσεις για τον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - άρνηση να προμηθεύσει τουρκικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. καθώς και τη συμμόρφωση με τη Σύμβαση του Μοντρέ.

Σήμερα, η χρήση τουρκικών επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 στην Ουκρανία προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τη Μόσχα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των πολιτών της DPR και του LPR. Όσον αφορά τη δεύτερη πιθανή απαίτηση, πριν από περίπου μία ημέρα, η Τουρκία επιβεβαίωσε ήδη επίσημαπωςι θα τηρήσει αυστηρά τη Σύμβαση του Μοντρέ, παρά τις προτάσεις και τις απαιτήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για περιορισμό της ρωσικής παρουσίας στη Μαύρη και στη Μεσόγειο Θάλασσα με το κλείσιμο του Βοσπόρου σε ρωσικά πολεμικά πλοία.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία, αν και συχνά υπάρχουν σαφείς απειλές από την Άγκυρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail