Το ΝΑΤΟ λέει ότι δε θα στείλει στρατεύματα αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία

photo NATO
Freepen.gr - Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία δε θα στείλει στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στη χώρα.

«Δεν έχουμε σχέδια να αναπτύξουμε στρατιωτικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία... εστιάζουμε στην παροχή υποστήριξης», είπε ο Στόλτενμπεργκ στο BBC κατά τη διάρκεια συνέντευξης στις 30 Ιανουαρίου. «Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ και να είσαι ισχυρός και εξαιρετικά πολύτιμος εταίρος, όπως η Ουκρανία».

Τα σχόλια του Στόλτενμπεργκ έρχονται μεταξύ των αυξημένων εντάσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Μόσχας, καθώς η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 100.000 στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας, γεγονός που έχει οδηγήσει σε ανησυχίες για εισβολή.

Το Κρεμλίνο, το οποίο αρνήθηκε ότι σχεδιάζει να εισβάλει όπως έκανε το 2014 όταν κατέλαβε την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, επέμενε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ ζητώντας εγγυήσεις ότι η Ουκρανία και άλλα πρώην σοβιετικά κράτη δεν θα γίνουν δεκτά στη συμμαχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail