Έξι ρωσικά υποβρύχια θα εγγυηθούν την ασφάλεια της Ρωσίας στον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Έξι ρωσικά υποβρύχια από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού θα συμμετάσχουν στη διασφάλιση της ασφάλειας των ρωσικών θαλάσσιων συνόρων στο πλαίσιο της υπάρχουσας απειλής ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι προς τον Εύξεινο Πόντο κινούνται το ισπανικό περιπολικό El Meteoro, η ισπανική φρεγάτα ESPS Blas de Lezo και πιθανότατα το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πρόκλησης που δημιούργησε το ΝΑΤΟ στα ύδατα του Εύξεινου Πόντου, η Ρωσία ανέπτυξε έξι υποβρύχια κλάσης Varshavyanka στα ύδατα της περιοχής ταυτόχρονα, και παρόλο που τα τελευταία φέρουν έναν σχετικά μικρό αριθμό πυραύλων κρουζ Caliber, τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν, όπως εκτιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, αν και, σε περίπτωση επίθεσης, τα ρωσικά υποβρύχια θα είναι έτοιμα να καταστρέψουν κάθε επιφανειακό και υποβρύχιο στόχο μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μέρος των ρωσικών υποβρυχίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού έχει ήδη αναπτυχθεί στον Εύξεινο Πόντο. 

* πληροφορίες avia.pro

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail