Σε ένδειξη βελτίωσης των σχέσεων, τα ΗΑΕ σχεδιάζουν να ενισχύσουν το εμπόριο με την Τουρκία

Minister of State for Foreign Trade of the United Arab Emirates Thani bin Ahmed Al Zeyoudi arrives for a conference in Paris, November 12, 2021. (ΑΡ)
Freepen.gr -
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ποντάρουν στην Τουρκία» επιδιώκοντας να ενισχύσουν το διμερές εμπόριο, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου του έθνους του Κόλπου, σε ένα τελευταίο σημάδι βελτίωσης των σχέσεων, σχολιάζει το The Arab Weekly.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ελπίζουν να διπλασιάσουν ή να τριπλασιάσουν τους όγκους εμπορίου με την Τουρκία, την οποία βλέπουν ως δρόμο προς νέες αγορές χάρη στο υλικοτεχνικό τους δίκτυο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικού Εξωτερικού Εμπορίου Thani al-Zeyoudi σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Τα Εμιράτα «ποντάρουν στην Τουρκία ως μια χώρα που πρόκειται να ανοίξει για εμάς νέες αγορές μέσω των logistics και μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού τους», είπε ο Zeyoudi.

Τα σχόλια έρχονται αφότου ο Πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ, ανακοίνωσε ένα ταμείο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις στην Τουρκία τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης υψηλού επιπέδου των ΗΑΕ εκεί από το 2012.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ήταν πολύ τεταμένες μετά τον αποκλεισμό υπό τη Σαουδική Αραβία στο Κατάρ από αραβικά έθνη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΑΕ, που διήρκεσε από τα μέσα του 2017 έως τις αρχές του περασμένου έτους. Η Ντόχα είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους της Άγκυρας.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία υποστήριξαν τις αντίπαλες πλευρές στη σύγκρουση στη Λιβύη, όπου υπάρχει μια εύθραυστη εκεχειρία από τον Οκτώβριο του 2020. Οι δεσμοί των ΗΑΕ με την Τουρκία είχαν επίσης ενταθεί λόγω του ρόλου των ισλαμιστικών ομάδων στην αναταραχή που ακολούθησε τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης του 2011

Ως μέρος μιας επίθεσης γοητείας που ξεκίνησε πέρυσι, η Τουρκία έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση των δεσμών με τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail