Τουρκία: Έφηβος αυτοκτόνησε πέφτοντας από το 10ο όροφο λόγω της φυλάκισης του πατέρα του

Freepen.gr - Ένας 16χρονος αυτοκτόνησε στην ανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας ως αποτέλεσμα κατάθλιψης που προκλήθηκε από ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ξεκίνησε μια μαζική καταστολή των μη πιστών πολιτών, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Bold Medya την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο έφηβος, που αναγνωρίστηκε μόνο με τα αρχικά Β.Ο., πήδηξε από τον 10ο όροφο της πολυκατοικίας του λόγω κατάθλιψης που προκλήθηκε από την κατάσταση του πατέρα του, πρώην καθηγητή, ο οποίος απολύθηκε από τη δουλειά του με έκτακτο διάταγμα και συνελήφθη με κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο έφηβος, του οποίου ο πατέρας ήταν στη φυλακή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έπεσε σε κατάθλιψη και αυτοκτόνησε, γράφει το Bold Medya, προσθέτοντας πως το άψυχο σώμα του νέου στάλθηκε σε νοσοκομείο για νεκροψία.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πραγματοποίησε μαζική εκκαθάριση των κρατικών θεσμών, απολύοντας συνοπτικά με έκτακτα διατάγματα νόμους περισσότερους από 130.000 δημόσιους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών, δασκάλων, στρατιωτικό προσωπικό, διπλωμάτες και αστυνομικούς, για εικαζόμενη συμμετοχή ή σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Η εκκαθάριση έχει βλάψει την ενότητα πολλών οικογενειών και έχει αφήσει τα παιδιά στη φροντίδα των συγγενών. Τέτοιοι χωρισμοί είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική και σωματική ευημερία των παιδιών. 

* πληροφορίες turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail