Οι προτεινόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ μπορεί να κοστίσουν στη Ρωσία 50 δισεκατομμύρια δολάρια

Sukhoi PAK FA T-50 (Su-57) fifth-generation fighter aircraft. - Global Look Press
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ φέρονται να προσπαθούν να πείσουν τους συμμάχους τους να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εάν ξεσπάσει πόλεμος με την Ουκρανία. Αυτές θα στοχεύουν στις εξαγωγές όπλων και ενέργειας, που κοστίζουν στη Μόσχα περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η γερμανική ταμπλόιντ Bild επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζονται.

Το δραστικό βήμα φέρεται να προτάθηκε από τον William Burns, επικεφαλής της CIA, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο. Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να ζήτησαν από τη γερμανική κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών πρώτων υλών και να εμποδίσει την έναρξη του αγωγού Nord Stream 2.

Το Βερολίνο διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ πως σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, το ρωσικό αέριο δε θα διέρχεται από τον αγωγό Nord Stream 2, ανέφεραν οι πηγές στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, το γραφείο της καγκελαρίας εξέφρασε αμφιβολίες για την πλήρη εγκατάλειψη του ζωτικού αγωγού. Η παρατήρηση προκάλεσε εκνευρισμό στην Ουάσιγκτον, ανέφερε η Bild.

Τους τελευταίους μήνες, ένα ευρύ φάσμα δυτικών μέσων ενημέρωσης, μαζί με πολλούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, διαδίδουν εικασίες για επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον και ορισμένοι από τους συμμάχους της απείλησαν το Κρεμλίνο με νέο γύρο κυρώσεων εάν συμβεί αυτό, αναφέροντας τη μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων εντός της τεράστιας δυτικής επικράτειας της χώρας ως απόδειξη του σχεδίου. Η Μόσχα απορρίπτει επανειλημμένα τις κατηγορίες, λέγοντας ότι έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί στρατιωτικούς ελιγμούς όπως θέλει εντός των συνόρων της. 
 
* πληροφορίες rt.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail