Ανοίγει η νέα σιδηροδρομική εμπορευματική διαδρομή μεταξύ Ανατολικής Κίνας - Μόσχας

Freepen.gr - Ένα νέο φορτηγό τρένο, φορτωμένο με 445 τόνους εμπορευμάτων, αναχώρησε από το Κουαντζού, στην επαρχία Φουτζιάν της ανατολικής Κίνας και κατευθύνθηκε προς τη Μόσχα.

Αυτή είναι η πρώτη γραμμή εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης από το Κουαντζού, το οποίο αποτελεί σημαντικό σημείο εκκίνησης στον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού, σημειώνει το κινεζικό πρακτορείο xinhuanet.com.

Το τρένο έχει προγραμματιστεί να φτάσει στη Μόσχα της Ρωσίας μέσω του συνοριακού σταθμού Manzhouli σε περίπου 20 ημέρες, εξοικονομώντας 25 ημέρες σε σύγκριση με τη θαλάσσια ναυτιλία. «Η νέα υπηρεσία τρένου θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς μας», δήλωσε ο Chen Hanhe, πρόεδρος της Mega Soft (China) Co., Ltd, ενός κατασκευαστή προϊόντων υγιεινής. 
 
Ως πόλη με εξαγωγικό προσανατολισμό, ο όγκος των εξαγωγών της Κουαντζού ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2021, σύμφωνα με τον Zhang Xiaohong, διευθυντή του εμπορικού γραφείου του Κουαντζού.

Ο όγκος του εμπορίου του Κουαντζού με χώρες και περιοχές κατά μήκος του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι, είπε ο Ζανγκ, προσθέτοντας ότι η νέα υπηρεσία τρένων φορτίου θα προσθέσει νέα ώθηση στις εξαγωγές της πόλης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail