Σωθήκαμε! Τώρα με μόνο...47 ευρώ το PCR. Τα άλλα 46 μας λείπουν...

fernandozhiminaicela / pixabay
Όταν άκουσε η Μαρία Αντουανέτα πως ο κόσμος δεν έχει ψωμί να φάει, αντιπρότεινε να φάει παντεσπάνι. Μη έχοντας καμία επαφή με την πραγματικότητα πορεύτηκε προς το δραματικό της τέλος. Μια τέτοια αντίστοιχη έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα διαπιστώνεται και για την κυβέρνηση.

Του Στρατή Μαζίδη

Το PCR πλέον θα κοστίζει 47 ευρώ αντί για 60, όσο δηλαδή κι ένα μεροκάματο εργαζομένου αμοιβομένου με περίπου 1180 ευρώ το μήνα. Αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες, πως αρκετός κόσμος για να συμπληρώσει τα 47 ευρώ, του λείπουν ακόμη 46 [για να παραφράσουμε τον αξέχαστο Νίκο Φέρμα στης Κακομοίρας];

Άλλωστε η ανωμαλία φαίνεται κι από τα self / rapid tests. Το ίδιο κιτ είναι. Κι όμως το κόστος διαφέρει. Ως self το προμηθεύεσαι δωρεάν, το κάνεις μόνος σου αλλά η αναγνώριση είναι περιορισμένη. Ως rapid μπορεί να το πληρώσεις έως και 10 ευρώ, ενώ είναι πολύ φτηνό ως κιτ και λόγω της μαζικότητας θα μπορούσε να γίνει με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Ωστόσο σε μια χώρα που έχει χρεωθεί 22 δις το 2021 και άλλα 12 δις ως το Νοέμβριο μόνο από το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, θα μπορούσε μια άλλη κυβέρνηση, αντί να κλείσει τα πάντα, να ρίξει 2-3-4-5 δις, να ανοίξει 2-3 νοσοκομεία covid, να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και βέβαια να παρέχει κάθε μήνα στους πολίτες δωρεάν ικανό αριθμό rapid tests και PCR.

Αντ' αυτού εργαλειοποιήθηκαν ως μέσα οικονομικής τιμωρίας όσων δεν εμβολιάζονται. Δεν είναι τυχαίο πως αν το rapid test σε βγάλει θετικό, τότε θεωρείσαι κρούσμα, νοσείς/δε νοσείς και μπαίνεις σε καραντίνα. Αλλά για να λάβεις πιστοποιητικό νόσησης, τότε θα πρέπει να πληρώσεις ένα σεβαστότατο ποσό για να κάνεις PCR [πλέον μόνο αν είσαι ανεμβολίαστος], λες και πρόκειται για πληρωμή σήματος κυκλοφορίας.

Ποιος να βγάλει άκρη με τέτοιες λογικές...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail