2022: Ανατινάζοντας την Ουκρανία

Για σχεδόν οκτώ χρόνια τώρα, η Ουκρανία παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη. Η εσωτερική αστάθεια αυτής της χώρας, που διαλύεται μεταξύ των ολιγαρχών και της δυτικής πρωτεύουσας, είναι μια ωρολογιακή βόμβα. Χωρίς τον αφοπλισμό της, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αναδιάρθρωση της διεθνούς τάξης, όχι μόνο σε αυτήν την περιοχή του κόσμου. Εν τω μεταξύ, ο κωμικός που ηγείται επίσημα του κράτους πιθανότατα πίστευε πως ήταν ο Ναπολέων που είχε παίξει πριν. Και νωρίτερα θα έβαζε φωτιά σε αυτήν τη γη παρά θα άφηνε τους κατοίκους της να ζήσουν ειρηνικά.

Του Konrad Rękas - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Ζελένσκι ο ολιγάρχης

Αυτό που υποτίθεται ότι θα είναι το πιο σοβαρό από όσα έρχονται το 2022 που είναι ο λεγόμενος νόμος αποολιγαρχίας που τίθεται σε ισχύ το Μάιο. Το όνομα είναι λίγο παραπλανητικό, καθώς το 55% των Ουκρανών θεωρούνται ολιγάρχες... ο ίδιος ο Volodymyr Zelensky. Ένα άλλο 23% πιστεύει πως θέλει απλώς να πολλαπλασιάσει τον προσωπικό πλούτο σε ίσο με τους κύριους άρχοντες της εθνικής οικονομίας χάρη στο νέο νόμο που θα μπορούσε να ονομάζεται «Ενάντια στους Poroshenko, Medvedchuk και ιδιαίτερα τον Akhmetov» για μεγαλύτερη σαφήνεια. Είναι ο πρώην επικεφαλής του Ντόνετσκ Clan ο οποίος είναι τώρα ο κύριος στόχος των χορηγών Zelensky του. Ακόμα και ο Ihor Kolomoyskyi, διαφωνώντας συχνά με τον πρώην γελωτοποιό του της αυλής - αποκατέστησε μια συμμαχία μαζί του σε αυτό το θέμα. Μετά από την 7η του Μάη 2022 οι άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ολιγαρχών θα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν για οποιαδήποτε αγορά αξίας πάνω από $ 5.000. Αυτό είναι πολύ αστείο καθώς οποιοσδήποτε αξιοσέβαστος Ουκρανός ολιγάρχης δε θα φορούσε ποτέ ούτε ένα πράγμα που κοστίζει τόσα λίγα (ο επίσημος μέσος μισθός στην Ουκρανία είναι περίπου $500, οι μέσες αποδοχές είναι μικρότερες από $200).

Τα σκάνδαλα όλων

Φυσικά, όλοι γνωρίζουν πώς μοιάζει η πραγματική ουκρανική «μάχη κατά της διαφθοράς». Ο Ζελένσκι το υποσχέθηκε επίσημα στον Μπάιντεν, για να μείνει μέχρι το τέλος μιας θητείας. Στη συνέχεια – επί 15 μήνες δεν έβρισκε κανέναν για την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, γιατί κανείς δεν πληρούσε τα βασικά κριτήρια. Απλό – δεν υπάρχει κανένας στον κύκλο του προέδρου που να μη δωροδοκείται… Επιπλέον, πιθανότατα όλοι οι ολιγάρχες και οι πολιτικές μαριονέτες τους βρίσκονται κάτω από τον τοίχο λόγω σκανδάλων διαφθοράς. Υπάρχει το Rotterdam Plus εναντίον Poroshenko και Akhmetov και τα Pandora Papers επιβεβαιώνοντας ότι ο Kolomoyskyi πλήρωσε απευθείας τον Zelensky. Και όλοι ξέρουν για ποιον λόγο – για το σκούπισμα κάτω από το χαλί μιας απάτης με την PrivateBank από την οποία μόλις εξαφανίστηκαν 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μόνη έκπληξη μπορεί να είναι η τιμή - ο Πρόεδρος της Ουκρανίας μπορεί να αγοραστεί για μόλις 40 εκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει λιγότερο από ένα δολάριο ανά κεφάλι πολίτη. Τέλος, οι κατηγορίες διαφθοράς που προέκυψαν από την ομάδα του Ζελένσκι εναντίον του Προέδρου του Συνταγματικού Δικαστηρίου Oleksandr Tupytsky, τον οποίο ο Πρόεδρος απλά και ενάντια στο Σύνταγμα απέλυσε από τη θέση του, συκοφαντώντας τον ταυτόχρονα στους Αμερικανούς. Και αυτό δεν είναι αρκετό. Οι Υπηρέτες του Λαού είχαν παρόμοια μάχη με το Επαρχιακό Διοικητικό Δικαστήριο του Κιέβου και τον επικεφαλής του, Pavlo Vovk,που παρεμπόδισαν και τις δραστηριότητες της προεδρικής διοίκησης. Με μια λέξη, όπως συμβαίνει στην Ουκρανία – όλοι έκλεψαν, κλέβουν και πρόκειται να κλέψουν όσο δεν απομένει τίποτα να κλαπεί.

Τι άλλο μπορεί να κλαπεί;

Οι άνθρωποι του προέδρου εξαλείφουν τους ανταγωνιστές επειδή υπάρχουν ακόμα πολλά να αρπάξουν στην Ουκρανία. Οι εταιρείες σχετίζονταν με τα προγράμματα οδικού, σιδηροδρομικού και θερμοεκσυγχρονισμού πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που τρέχει το προεδρικό κόμμα. Ο Ζελένσκι βιάζεται να συμβαδίσει με τους ολιγάρχες και να πληρώσει τους χορηγούς. Ωστόσο, γνωρίζει πως πρέπει να πληρώσει για τη συγκατάθεση και το προνόμιο του χρόνου που αποκτήθηκε από τη Δύση. Η Αντιολιγαρχική Πράξη θα αποτελέσει επομένως εμπόδιο για το διαχωρισμό των εγχώριων ολιγαρχών από τα αγαθά που εξασφαλίζονται για τους δυτικούς ανταγωνιστές. Το 2021, υπήρξε μερική απελευθέρωση του εμπορίου γης και η νομιμοποίηση των latifundiums υπήρχε ήδη στην Ουκρανία υπό την κάλυψη αόριστων μισθώσεων ή κοινοπραξιών.Και το 2022, σχεδιάζεται η ιδιωτικοποίηση περίπου 700 (από τις υπόλοιπες 3.500) κρατικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων τεράστιων μεταλλευτικών και μεταλλουργικών εργοστασίων, περιφερειακών εταιρειών ενέργειας και σιδηροδρόμων. Η Ουκρανία είναι μια συμφωνία για τη Δύση – να αφήσει τους Υπηρέτες του Έθνους να έχουν τουλάχιστον μερικούς ακόμη μήνες για να πάρουν κάτι για τον εαυτό τους.

Άλλωστε, ο Ζελένσκι γνωρίζει ότι ακόμη και οι πιο ευνοϊκές δημοσκοπήσεις του δίνουν όχι περισσότερο από 23% υποστήριξη και το κόμμα του αντιμετωπίζει ακόμη χειρότερα αποτελέσματα (το πολύ 18%). Και ο ίδιος έχει ήδη εκθρέψει το δικό του πιθανό διάδοχο: ο Dmytro Razumkov, που απολύθηκε από τη θέση του Προέδρου της Verkhovna Rada μετά τη μεταγραφή του στο πλευρό του Akhmetov - παρουσιάζεται σχεδόν επίσημα στις τηλεοράσεις αυτού του ολιγάρχη ως ο μελλοντικός πρόεδρος της Samostiyna. Έτσι, ο ηθοποιός αναλαμβάνει νέους ρόλους: στο Κίεβο παριστάνει τον Μπαντεριστή, στο Ισραήλ αραδιάζει δικαιολογίες για το νεοναζισμό, στο Quadriga πηγαίνει στην Άγκυρα τρομάζοντας παντού με χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες που ήδη ζεσταίνουν τις μηχανές τους πριν από την πορεία στο Κίεβο.  Η Ουκρανία θέλει να παρασύρει την Τουρκία σε σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά κάποιος άλλος θα ωφεληθεί - κυρίως η Μεγάλη Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία. Ο Ζελένσκι ψάχνει για ηλίθιο σε όλο τον κόσμο. Κι αν δε βρει κανέναν;

Στην Ουκρανία ο πόλεμος θεωρείται παραδοσιακά η τελευταία ευκαιρία μιας κυβέρνησης που πεθαίνει. Αν δεν αρκεί ο φόβος, ο Ζελένσκι μάλλον δε θα διστάσει να δημιουργήσει προβοκάτσια. Ταυτόχρονα κατανοώντας πως θα τον τελείωνε στα μάτια των κυρίων του.

Οι Βρετανοί στο Δνείπερο

Αλλά ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση οι Βρετανοί μπορούν να προσφέρουν σανίδα σωτηρίας στην απαξιωμένη χούντα του Κιέβου. Τα βρετανικά στρατεύματα κάνουν μερικές περιπάτους κοντά στα σύνορα με το Ντονμπάς, προσθέτοντας αξιοπιστία στην πολεμική υστερία του Κιέβου. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την άφιξή του την άνοιξη και μπορεί να υποτεθεί ότι στην παρούσα κατάσταση στην ουκρανική πρωτεύουσα, θα του κάνουν καλύτερη υποδοχή από τον Χμελνίτσκιπριν από 374 χρόνια. Με τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας να συνεχίζονται ακόμη στη Γενεύη, ο ρόλος της φωλιάς των γερακιών του πολέμου έχει ανατεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και σε αυτό φαίνεται να υπολογίζουν οι άνθρωποι του Zelensky. Το τίμημα πρόκειται να είναι μια πώληση εθνικών περιουσιακών στοιχείων αξίας τουλάχιστον 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων – αλλά κοστολογημένης μόλις στα 430 εκατομμυρία δολάρια. Άλλα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια πρόκειται να δαπανηθούν για την άμυνα, φυσικά και στα χέρια του δυτικού κεφαλαίου. Και το τελικό τίμημα μπορεί να είναι η ειρήνη στο δικό μας μέρος του κόσμου και οι ζωές χιλιάδων, και ίσως εκατομμυρίων, Ουκρανών.

Οι κατεργάρηδες θα ανατινάξουν αυτήν τη δύστυχη χώρα αντί να σταματήσουν να τη λεηλατούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail