Η Τουρκία ενέκρινε τη χρήση του δικού του εμβολίου Turkovac

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τετάρτη την έγκριση έκτακτης χρήσης του πρώτου εγχώριου εμβολίου της Τουρκίας κατά του κορωνοϊού, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Turkovac τον Ιούνιο εισήλθε σε δοκιμές Φάσης ΙΙΙ στις οποίες συμμετείχαν 40.800 συμμετέχοντες στην Τουρκία. Δεν έχουν δημοσιευτεί επίσημα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.

Ωστόσο, το μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Ateş Kara, δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πως ήταν «πολύ επιτυχημένο» και θα μπορούσε να είναι «λίγο καλύτερο σε σύγκριση με άλλα αδρανοποιημένα εμβόλια».

«Κανένα άτομο που έχει εμβολιαστεί με Turkovac δεν είχε σοβαρή μορφή Covid-19 που να απαιτεί νοσηλεία ή εντατική θεραπεία μέχρι στιγμής», φέρεται να είπε ο Kara το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι αναπτύξαντες το εμβόλιο είπαν πως το Turkovac λειτουργεί σύμφωνα με τις ίδιες επιστημονικές αρχές με το κινεζικό Coronavac, το οποίο η Τουρκία χρησιμοποιεί από την αρχή του έτους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail