Διάσημος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος προβλέπει νέα οικονομική παγκόσμια τάξη

moerschy / pixabay
Freepen.gr - Η Κίνα κερδίζει τον οικονομικό ανταγωνισμό εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον Ray Dalio, ιδρυτή της μεγαλύτερης εταιρείας hedge-fund στον κόσμο, Bridgewater Associates.

Όταν ρωτήθηκε από το BBC την Πέμπτη εάν η Κίνα κερδίζει τις ΗΠΑ, ο Dalio είπε: «Ναι, κερδίζει».

«Ο ρυθμός ανάπτυξής της σε αργό επίπεδο είναι περίπου διπλάσιος από τον ρυθμό ανάπτυξης του δυτικού κόσμου σε γρήγορο επίπεδο».

Ο δισεκατομμυριούχος προέβλεψε επίσης ότι η κινεζική οικονομία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε μέγεθος και θα γίνει πολύ πιο ισχυρή.

«[Η Κίνα είναι] τέσσερις φορές μεγαλύτερη πληθυσμιακά [από] τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, αν το κατά κεφαλήν εισόδημά της ήταν το μισό του μεγέθους, η [οικονομία] στο σύνολό της θα ήταν διπλάσια.

«Λοιπόν, ναι, αυτός είναι ο χαρακτήρας του περιβάλλοντος όπου [η Κίνα] κερδίζει και έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι πολύ μεγαλύτερη, ισχυρότερη στους περισσότερους τρόπους».

Ο Dalio έχει εμπλακεί σε διαμάχες σχετικά με πρόσφατα σχόλια για την Κίνα. Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο επιχειρηματίας συνέκρινε το Πεκίνο με έναν «αυστηρό γονέα», ενώ μίλησε για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας. Αργότερα είπε ότι παρεξηγήθηκε και πως έλαβε υπόψη το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας όταν επένδυε εκεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail