Να αφήσουμε λίγο τους γιαλαντζί θεματοφύλακες του Συντάγματος και να δούμε τους κανονικούς;

Τις τελευταίες ημέρες τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, πολλών εκ των οποίων τη σοβαρότητα κανείς δεν αμφισβητεί, άλλωστε προκύπτει από το περιεχόμενο αρκετών εκ των ειδήσεων που αναδεικνύουν, ασχολούνται με τους λεγόμενους θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Του Στρατή Μαζίδη

Τη μια η επιβολή προστίμου πριν κάποιους μήνες, την άλλη το κατάστημα που λειτουργούσαν σε πόλη της περιφέρειας, τώρα η ομολογουμένως πρωτόγνωρη "σύλληψη" διευθυντή σχολείου, αύριο ίσως κάτι άλλο. Προσωπικά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η αίσθηση μπετοναρίσματος αυτών των ανθρώπων. Δε γνώριζαν πχ ότι παραδίδοντας τον..."συλληφθέντα" θα κατέληγαν οι ίδιοι στο τέλος με χειροπέδες και μια δικογραφία για να τρέχουν; Σίγουρα το γνώριζαν. Άρα; Αυτό το "άρα;" ας προβληματίσει όλους εκείνους που με τις αμφισβητούμενες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις τους προκαλούν τη γέννηση τέτοιων ομάδων με όποιους κινδύνους αυτές συνεπάγονται. Διότι όταν μια ομάδα Χ ανθρώπων έχει δικό της σύστημα συναλλαγών κτλ, δε λειτουργεί στην ουσία ούσα αποκομμένη από το κράτος;

Φυσικά η παρουσίαση των θεμάτων αυτών και μάλιστα με ρηχό τρόπο βοηθά. Το συνήθως χαλαρό κοινό θα προβεί σε σχόλια με απρεπές περιεχόμενο κι από δω πάνε κι οι άλλοι.

Και με τον τρόπο αυτό, τσιμουδιά για τους κανονικούς, σε θεσμικό επίπεδο, θεματοφύλακες του Συντάγματος. Η χώρας μας δε διαθέτει Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά το ρόλο αυτό εκλήθη αρκετές φορές να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Η λειτουργία του ξεκίνησε στις 17 Μαΐου του 1929. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού συστήματος δικαστικού ελέγχου της διοικητικής δράσης και είναι το Ανώτατο Δικαστήριο ελέγχου της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων.

Κι όμως ανώτατο μέλος του, δηλαδή κανονικός, αμοιβόμενος θεματοφύλακας του Συντάγματος, συνελήφθη πριν λίγες ημέρες κι ελάχιστοι ασχολήθηκαν.

Πού ήταν όμως αυτοί οι θεσμικοί θεματοφύλακες όταν έρχονταν σκληρά μνημόνια στη χώρα; Πού ήταν όταν θεσμοθετήθηκε το χαράτσι [σημερινός ΕΝΦΙΑ] που πλέον έκλεισε 10 χρόνια. Αθροίσατε ποτέ τα χαράτσια που πληρώσατε από το 2011 ως σήμερα; Μην το κάνετε, κινδυνεύετε να μείνετε στην καρέκλα. Κι όμως στο Σύνταγμα [Αρθρο 4] δε λέει ότι ο κάθε πολίτης συνεισφέρει χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις του; Τηρήθηκε και τηρείται αυτό με το ΦΠΑ του 24%, τα πανάκριβα καύσιμα, τις 100ριες στους άνω των 60 μη εμβολιασθέντες;

Πού ήταν όταν ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στρεψοδικώντας μετετράπη σε ΝΑΙ;

Πού ήταν όταν δύο χρόνια τώρα κάθε ελευθερία και δικαίωμα των ανθρώπων πήγε περίπατο; 

Τι απόφαση έβγαζε πριν δύο χρόνια για τα αιολικά πάρκα στη Νότια Εύβοια σε περιοχή Natura με ενδημικά είδη φυτών και ζώων;

Για να μη μακρυγορούμε,

Όταν δημιουργείται ένα κενό, κάποιος θα επιχειρήσει να το καλύψει. Το ότι αυτός ο κάποιος μπορεί να φαντάζει γραφικός ή χαριτωμένος, δεν αποκλείει την πιθανότητα να οδηγηθούμε σε τραγωδίες. Για αυτό καλό θα είναι κάποιοι να επανεξετάσουν το ρόλο και την αποστολή τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail