Η Τουρκία πρέπει να λογοδοτήσει για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Συρία

Freepen.gr - Από την πρώτη στιγμή της κατοχής της στα συριακά εδάφη, κάθε κακό είδος εγκλημάτων διαπράττεται από την Τουρκία σε κατεχόμενες περιοχές ενάντια σε όλους τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις, καθώς ο κόσμος παραμένει σιωπηλός.

Η Τουρκία επιδιώκει να νομιμοποιήσει την κατοχή της συριακών εδαφών, δίχως φείδεται κανενός σχεδίου στις προσπάθειές της.

Τοπικές πηγές από συνοριακά χωριά στο Αφρίν είπαν στο πρακτορείο ANHA πως ο τουρκικός στρατός κατοχής συνεχίζει να διαμελίζει τα συριακά εδάφη για να προσαρτηθούν στην Τουρκία καθώς η συνοριακή γραμμή προχωρούσε νότια εντός της συριακής γεωγραφίας κατά 2 χιλιόμετρα στο Raco και το Bilbile και το Shera στο κατεχόμενο καντόνι Αφρίν.

Στην αρχή του Νοεμβρίου, πηγές ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής τοποθετούσαν βέργες σε κατεχόμενες περιοχές στην πρώτη γραμμή στο Burj Haydar, το Kebashin και το Fafertine μετά την κατεδάφιση πολλών σπιτιών. Ενώ στις περιοχές Sere Kaniye και Tal Abyad, το ANHA παρακολούθησε μια τάφρο 230 χιλιομέτρων που έσκαβαν τουρκικές δυνάμεις και ομάδες μισθοφόρων στην περιοχή που εκτείνεται από το Sere Kaniye έως το Tal Abyad, δίπλα στον διεθνή σημαντικό αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Χασάκα, γνωστό ως M4 με πρόσχημα την προστασία αυτών των περιοχών από επιθέσεις.

Πάνω σε αυτό, ο δικηγόρος και μέλος της Ένωσης Δικηγόρων της Περιφέρειας του Ευφράτη, Ισμέτ Ιμπραήμ, τονίζει ότι «σύμφωνα με όλα τα πρότυπα και τις συμβάσεις η Τουρκία είναι κράτος κατοχής, μπήκε στα συριακά εδάφη για κατοχή και οι κινήσεις της αποτελούν σκληρή απόδειξη».

Η οικοδόμηση του Διαχωριστικού Τείχους και το σκάψιμο χαρακωμάτων στη Συρία αποτελούν παραβιάσεις των διεθνών συμβάσεων, καθώς και του συριακού εδάφους και του λαού, για να διχοτομήσουν τη Συρία και να διαμελίσουν το λαό της καταστρέφοντας προσωπικές περιουσίες».

Το τείχος που χτίστηκε από την Τουρκία είναι φυλετικό και αποικιακό σχέδιο, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που απαιτεί τιμωρία σε ένα διεθνώς κατασκευασμένο δικαστήριο, με βάση το Πρώτο Πρωτόκολλο της Γενεύης και τον Κανονισμό Διαδικασίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του 1998 και τη Σύμβαση για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων του 1973.

Στο τέλος ο Ισμέτ Ιμπραήμ τόνισε την ανάγκη από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς που προπαγανδίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του τουρκικού κράτους που ενσωματώνεται στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης υπό τον Ερντογάν για παραβίαση των συριακών εδαφών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail