Τουλάχιστον 7 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα κουρδικά όπλα

Freepen.gr - Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες ενέργειες των  ανταρτών στο έδαφος του Κουρδιστάν.

«Οι δυνάμεις μας στην περιοχή Serhat πραγματοποίησαν αποτελεσματικές ενέργειες κατά τις οποίες οι αντάρτικες τακτικές της νέας εποχής συνδυάστηκαν για να χαιρετίσουν την Ημέρα της Ανάστασης της 27ης Νοεμβρίου που σηματοδοτεί την επέτειο ίδρυσης του Κόμματός μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά οι δράσεις έχουν ως εξής:

Την 1η Δεκεμβρίου, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση εισβολής με τη συμμετοχή των μυστικών στρατευμάτων του στην περιοχή Demirkapı της περιοχής Glîdax του Agiri. Μια κρυφή μονάδα στο έδαφος τέθηκε υπό την επίβλεψη των δυνάμεών μας την ίδια μέρα και χτυπήθηκε σε συντονισμένη δράση ανταρτών στις 17:00 της 2ας Δεκεμβρίου. Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε.

Στις 25 Νοεμβρίου, μια μυστική μονάδα του τουρκικού στρατού καταδιώχθηκε από τις δυνάμεις μας στην περιοχή Glîdax του Αgiri. Την ίδια μέρα στις 09:30 οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν συντονισμένη αντάρτικη δράση από 2 κατευθύνσεις, με στόχο δύο θέσεις όπου βρίσκονταν Τούρκοι στρατιώτες. Οι ομάδες επίθεσής μας πέρασαν γρήγορα πάνω από τις θέσεις και τις κατέστρεψαν μέσα σε 10 λεπτά. Τουλάχιστον 2 στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και τράπηκαν σε φυγή. Οι δυνάμεις μας αποχώρησαν από την περιοχή δράσης χωρίς θύματα.

Στις 17 Δεκεμβρίου, στρατιωτική θέση του τουρκικού στρατού στο Girê Koordîne στην περιοχή Pîrbila έγινε στόχος των γυναικείων δυνάμεών του YJA Star. Κατά τη διάρκεια της δράσης καταστράφηκε 1 θέση και σκοτώθηκαν οι στρατιώτες που βρίσκονταν μέσα.

Στις 19 Δεκεμβρίου, οι Τούρκοι στρατιώτες στο Girê Koordîne στην περιοχή Pîrbila χτυπήθηκαν σε δεύτερη ενέργεια από τις δυνάμεις μας. Τουλάχιστον 4 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 1 θέση καταστράφηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail