Αλλοδαπός συνελήφθη μετά από ανεύρεση δεκάδων χιλιάδων λαθραίων πακέτων τσιγάρων

Συνελήφθη χθες (19 Δεκεμβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, αλλοδαπός άνδρας, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 71.360 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 1.427.200 τεμάχια τσιγάρων) και
  • 2.240 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, συνολικού βάρους 112 κιλών,

τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Επίσης κατασχέθηκαν και 2 οχήματα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του, το ένα εκ των οποίων έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Τα κατασχεθέντα λαθραία καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, όπου εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail