Η φάρσα τριών bloggers δεν άρεσε σε κανέναν κι έφαγαν 3,5 χρόνια φυλακή στη Μόσχα

Freepen.gr - Δικαστήριο στη Μόσχα καταδίκασε τρεις μπλόγκερ σε τρεισήμισι χρόνια πίσω από τα κάγκελα με την κατηγορία της κλοπής αυτοκινήτου μετά από ένα αστείο που περιλάμβανε την κλοπή ενός ταξί ενώ ο οδηγός φόρτωνε αποσκευές στο πορτμπαγκάζ, εξιστορεί για το Russia Today ο Jonny Tickle.

Η φάρσα, που έγινε από τους μπλόγκερς, Ραμίρ Χασάνοφ, Αϊντίν Τουσούποφ και Ερσίν Νταμσεμπάι, έγινε το Μάρτιο κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο στην επιχειρηματική περιοχή της Μόσχας. Και οι τρεις είναι πολίτες του Καζακστάν.

Η φάρσα ήθελε τους τρεις μπλόγκερ να παραγγείλουν ένα ακριβό premium ταξί. Μόλις έφτασε, δύο από τους φαρσέρ πήδηξαν στο αυτοκίνητο, ενώ ο τρίτος ζήτησε από τον οδηγό βοήθεια για να βάλει τσάντες με ψώνια στο πορτμπαγκάζ. Λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψαν το αυτοκίνητο και εξήγησαν στον οδηγό ότι του έκαναν φάρσα.

«Ο τρίτος παρέμεινε να περιμένει τους συνεργούς του κοντά στο εμπορικό κέντρο και επίσης βιντεοσκόπησε τι συνέβαινε σε κάμερα, για να δημοσιευτεί αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», εξήγησε η εισαγγελία.

Αυτή η τελευταία καταδίκη δεν είναι η πρώτη φορά που δύο από τους bloggers έχουν πρόβλημα με το νόμο. Το 2020, ο Χασάνοφ μπήκε στη φυλακή για 10 ημέρες αφού έβηχε δυνατά στο μετρό του Almaty, της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν. Η φάρσα έγινε στην αρχή της πανδημίας Covid-19 και είχε σχεδιαστεί για να φοβίσει τους επιβάτες.

Ο Τουσούποφ, ένας μπλόγκερ με 1,2 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram, είχε επίσης προβλήματα στην πατρίδα του και μπήκε στη φυλακή πέρυσι για παραβίαση των μέτρων Covid.

Τελικά φαίνεται ότι και οι φάρσες πρέπει να έχουν τα όριά τους καθώς τα θύματα την ώρα που τις βιώνουν, μόνο ως αστείο δεν τις βλέπουν αλλά σαν πραγματικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail