Νέες ρωσο-συριακές ασκήσεις στο Αλ Καμισλί θυμίζουν το ΣΤΟΠ στην Τουρκία

Sergei Novikov/TASS
Freepen.gr - Στις 26 Νοεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις και ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση κοντά στην πόλη al-Qamishli στη βορειοανατολική συριακή επαρχία al-Hasakah, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κοινή στρατιωτική άσκηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο al-Qamishli, όπου η Ρωσία διατηρεί μια αρκετά μεγάλη δύναμη.

«Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν αληθινά πυρομαχικά [κατά τη διάρκεια της άσκησης], πιθανότατα περιλαμβανομένου πυροβολικού και πυραύλων», ανέφερε σε έκθεσή της η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ενώ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων (SDF) ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας, μοιράζονται τον έλεγχο της πόλης του al-Qamishli με τον SAA.

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία ανέπτυξε πολλά μαχητικά αεροσκάφη στο διεθνές αεροδρόμιο του al-Qamishli και πραγματοποίησε μια σειρά ασκήσεων με πραγματικά πυρά με τον SAA στη βορειοανατολική περιοχή. Οι ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις ήταν μια απάντηση σε αναφορές για μια επικείμενη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των SDF στην περιοχή.

Η Ρωσία φαίνεται να είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την Τουρκία και τυχόν νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη.

Πριν από λίγες ημέρες, μια ανώτερη αντιπροσωπεία από την πολιτική πτέρυγα των SDF, το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, πραγματοποίησε μια σπάνια επίσκεψη στη Μόσχα. Η αντιπροσωπεία συζήτησε τη ρωσική υποστήριξη σε περιοχές που ελέγχονται από τις SDF καθώς και ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Η σοβαρή υποστήριξη της Ρωσίας θα μπορούσε να απομακρύνει τις SDF από τον κύριο υποστηρικτή τους, τις ΗΠΑ. Αυτό θα ήταν μια σημαντική πολιτική νίκη για τη Μόσχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail