17 ρωσικά μαχητικά Su-34 σταθμεύουν 150 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα

Freepen.gr - Με φόντο την ένταση στο Ντονμπάς, έγινε γνωστό ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει 17 μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-34 μόλις 150 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα. Τα τελευταία, εάν χρειαστεί, θα είναι σε θέση να καλύψουν όχι μόνο τα ρωσικά σύνορα, αλλά και να επιτεθούν στις δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε περίπτωση ουκρανικής επίθεσης εναντίον των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ζουν στο έδαφος των αυτο- ανακηρυχθέντων δημοκρατιών του Ντονμπάς.

Όπως ανακάλυψαν οι συντάκτες του πρακτορείου ειδήσεων Avia.pro, 17 μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-34 του 47ου Συντάγματος Αεροπορίας Βομβαρδιστικών του Στρατού του Λένινγκραντ της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεράμυνας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας έχουν ήδη μεταφερθεί στο αεροδρόμιο. που είναι πλέον σε θέση να δέχεται όλους τους τύπους αεροσκαφών.

«Σύμφωνα με την έκθεση, στο προαναφερθέν αεροδρόμιο, που βρίσκεται μόλις 150 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία, οι διάδρομοι προσγείωσης, οι τροχόδρομοι, καθώς και οι χώροι στάθμευσης εκσυγχρονίστηκαν με την εγκατάσταση του πιο πρόσφατου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων όπλων, ραδιοαναγνωρίσεων και μετεωρολογικών συστημάτων. Ο νέος τσιμεντένιος διάδρομος έχει μήκος περίπου 4 km, πλάτος 60 m, έχει τις υψηλότερες επιδόσεις και μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους τύπους αεροσκαφών. Το 2022, το πάρκο μάχης θα είναι εξοπλισμένο με μεταλλικό θόλο, σκοπός του οποίου είναι η αύξηση της τεχνικής ασφάλειας. 

Ο δυτικός Τύπος εξέφρασε για άλλη μια φορά ανησυχία για το γεγονός ότι η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ασκώντας πίεση με τα πιο σύγχρονα όπλα στο Κίεβο», αναφέρει η εφημερίδα DatViet.

Από την άλλη πλευρά, οι φόβοι της Δύσης σε αυτό το σημείο δεν είναι απολύτως αβάσιμοι, καθώς σε περίπτωση οποιασδήποτε παραμικρής απειλής από την Ουκρανία ή το ΝΑΤΟ, δύο μοίρες μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 θα είναι αρκετές για να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση και να προκαλέσουν συντριβή στον αντίπαλο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail