Έφοδος των Κούρδων από δύο μεριές σε τουρκική θέση - Μακελειό κατά των εισβολέων

Freepen.gr - Μεγάλες εκρήξεις συγκλόνισαν έναν λόφο που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός στην περιοχή Keşan στη νότια κουρδική περιοχή Heftanin στις 30 Οκτωβρίου. Όπως δείχνει ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στην διαδικτυακή πύλη Gerîla TV, αντάρτες χτύπησαν τις τουρκικές θέσεις σε δύο μέτωπα στις επτά το πρωί. Στο βίντεο φαίνονται και ακούγονται εκρήξεις και έντονοι πυροβολισμοί.

Το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε ότι αντάρτες πλησίασαν την τουρκική θέση από δύο πλευρές για να περιορίσουν την απόσταση μάχης. Το ένα μέτωπο επιτέθηκε και κατέστρεψε τρεις τουρκικές θέσεις με ημιαυτόματα όπλα. Το δεύτερο μέτωπο επιτέθηκε με πολυβόλα και χειροβομβίδες, διείσδυσε σε θέσεις του τουρκικού στρατού και επιτέθηκε απευθείας στις σκηνές και τις πιρόγες των τουρκικών δυνάμεων.

Με την έναρξη της δράσης ξέσπασε πανικός μεταξύ των στρατιωτών. Πολλοί εγκατέλειψαν τον λόφο φεύγοντας και διασκορπιζόμενοι. Κατά τη δράση, μεταξύ άλλων, καταστράφηκε ολοσχερώς μια θέση όλμου και ένας όλμος των 60 χιλιοστών, μια θέση πολυβόλου, ένα παρατηρητήριο και δύο σκηνές που περιείχαν στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το HPG, το πρώτο μέτωπο των ανταρτών βρήκε τα πτώματα δύο στρατιωτών και κατέσχεσε έναν εκτοξευτήρα χειροβομβίδων. Το δεύτερο μέτωπο ανακάλυψε τέσσερις νεκρούς στρατιώτες και κατέσχεσε τρία πολυβόλα. Οι αντάρτες υποθέτουν ότι σκοτώθηκαν πολύ περισσότεροι στρατιώτες από όσους βρέθηκαν. Όλες οι στοχευμένες θέσεις στον λόφο καταστράφηκαν επιτυχώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail