«Το ρωσικό Su-57 υπερτερεί των αμερικανικών μαχητικών πέμπτης γενιάς»

Sergei Βοbylev / ΤΑSS
Freepen.gr - Το υπερσύγχρονο μαχητικό Sukhoi Su-57 πέμπτης γενιάς της Ρωσίας ξεπερνά τους αντιπάλους του στις ΗΠΑ σε οπλικά συστήματα, ρομποτική, ραντάρ και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, δήλωσε στο TASS την Πέμπτη ο στρατιωτικός ειδικός Alexei Leonkov, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ορισμένων δυτικών μέσων ότι ρωσικά αεροσκάφη υστερούν σε σχέση με τα αμερικανικά αεροσκάφη F-22 και F-35.

"Το Su-57 τα ξεπερνά τώρα ως προς την ποσότητα και την ποικιλομορφία του οπλισμού. Επιπλέον, οι πιο πρόσφατες λύσεις, όπως ο δεύτερος πιλότος ως σύστημα που διευκολύνει τον έλεγχο αεροσκαφών και τις επιχειρήσεις μάχης, ένα σφαιρικό ραντάρ παντού που "βλέπει" τα πάντα και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου αιχμής στο Su-57 αφήνουν τον αντίπαλο των ΗΠΑ πολύ πίσω», τόνισε ο ειδικός.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν έμφαση στην υπερηχητική μετακαύση, την υπογραφή χαμηλής υπέρυθρης ακτινοβολίας, την ικανότητα ελιγμών, τις σύντομες απογειώσεις, τα προηγμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα, τις δυνατότητες πολλαπλών ρόλων και την κεντρικότητα του δικτύου ως κύρια κριτήρια για τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, επεσήμανε.

«Για πολύ καιρό, πίστευαν ότι μόνο τα αεροσκάφη F-22 και F-35 μπορούν να αναφέρονται ως πέμπτης γενιάς, αλλά αυτά τα αεροσκάφη δε διαθέτουν χαμηλή υπογραφή ραντάρ και επομένως μπορούν να καταρριφθούν», τόνισε ο ειδικός.

"Η Δύση θα ήθελε να μας δει να υστερούμε, αλλά αυτό δεν ισχύει. Μπορεί να παρατηρηθεί σαφής πρόοδος στη Ρωσία όσον αφορά τόσο τα δικινητήρια όσο και τα μονοκινητήρια αεροσκάφη", υποστήριξε ο Λεόνκοφ. 

Οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας θα λάβουν 22 μαχητικά Su-57 μέχρι τα τέλη του 2024 και ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 76 έως το 2028. Το πρώτο μαχητικό Su-57 παραδόθηκε στον ρωσικό στρατό το 2020.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail