Η Daewoo θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο υποβρύχιο της Νότιας Κορέας με κάθετους εκτοξευτές πυραύλων

Η Νοτιοκορεατική Διοίκηση Αμυντικού Προγράμματος Εξαγοράς (DAPA) υπέγραψε συμβόλαιο με την Daewoo Shipbuilding για την κατασκευή ενός υποβρυχίου κατηγορίας 3.600 τόνων - το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο της χώρας ποτέ - με δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων από κάθετους εκτοξευτές.

Η σύμβαση αφορά τη δεύτερη μονάδα τριών υποβρυχίων κατηγορίας Changbogo-III Batch-II που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Νότια Κορέα έως το 2029. Η ναυπήγηση της πρώτης μονάδας ξεκίνησε μόλις τον περασμένο μήνα.

Το νέο υποβρύχιο είναι πιθανό να φέρει 10 κάθετους σωλήνες εκτόξευσης για SLBM, έναντι έξι εξοπλισμένων στο υποβρύχιο κατηγορίας 3.000 τόνων, Dosan Ahn Chang-ho που παρέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας τον περασμένο μήνα.

Το υποβρύχιο θα έχει μήκος 89 μέτρα και πλάτος 9,6 μέτρα. Θα μεταφέρει 50 μέλη πληρώματος και θα είναι επίσης εξοπλισμένο με προηγμένους αισθητήρες για τον εντοπισμό εχθρικών στόχων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail