Μουσαντένιοι εμβολιασμοί υγειονομικών: Η προφανής ερώτηση που δε διαβάσαμε

lovini / pixabay
Μολονότι στη χώρα μας υπάρχει πληθώρα μέσων ενημέρωσης σε όλες τις διαθέσιμες μορφές, σε πολλές υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα, δε διαβάζουμε προφανείς ερωτήσεις κοινής λογικής που προκαλούνται σε εμάς τους πολίτες.

Του Στρατή Μαζίδη

Εν προκειμένω τα τελευταία 24ωρα διαβάζουμε για τις περιπτώσεις υγειονομικών που απέκτησαν πιστοποιητικό εμβολιασμού δίχως όμως να έχουν προβεί στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη. Η έκταση του φαινομένου φοβάμαι πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Επιπλέον αρκετοί διατύπωναν τον σκεπτικισμό τους για το ξαφνικό 92% ποσοστό κάλυψης εμβολιασμών στον κλάδο [www.iatronet.gr], όταν το Μάιο, το νούμερο αυτό ήταν μόλις στο 54% [kathimerini.gr].

Τελικά πόσοι υγειονομικοί πραγματικά [δεν] εμβολιάστηκαν; Νομίζω ότι δε θα το μάθουμε ποτέ.

Τα ΜΜΕ εστίασαν στην ποινική πτυχή της υπόθεσης αλλά περιορίστηκαν σε αυτή καθώς αυτό εξυπηρετεί -υποτίθεται- την κυβέρνηση. Κανείς δε ρώτησε το αυτονόητο:

Γιατί ένας Α αριθμός υγειονομικών, δηλαδή ειδικών, επιστημόνων κ.ο.κ., απέφυγε τον εμβολιασμό του άσχετα αν εξήντλησε τα όρια της νομιμότητας ώστε να μη βρεθεί εκτός εργασίας;

Οι ανακριτικές αρχές θα αναζητήσουν τα αίτια; 

Οι δημοσιογράφοι θα θέσουν το ερώτημα; Το πιθανότερο είναι πως αν δεν πιεστούν, δε θα το πράξουν διότι στη χώρα μας σε όλα τα θέματα, κανένα δε συμφέρει να τίθενται δύσκολες ερωτήσεις που εκτός της απαίτησης μιας απάντησης, θα βάλουν την κοινωνία σε μια διαδικασία σκέψης.

 

 



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail