Μόνο στην Τουρκία: Αστυνομικός με θωρακισμένο ισοπέδωσε παιδί κι αφέθηκε ελεύθερος

Freepen.gr - Ο αστυνομικός, που ισοπέδωσε τον 7χρονο Miraç Miroğlu με θωρακισμένο όχημα, ενώ το παιδί έκανε ποδήλατο στον δρόμο του σπιτιού του στη γειτονιά Turgut alzal στην περιοχή Idil του Şırnak στις 3 Σεπτεμβρίου, κατέθεσε λίγες ημέρες μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Φιράτ, η εισαγγελία του Idil ξεκίνησε έρευνα για «θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα».

Ο Τούρκος αστυνομικός, ο οποίος προσήχθη στο δικαστήριο 3 ημέρες μετά το συμβάν, αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του.

Ο αξιωματικός που σκότωσε τον Miroğlu φέρεται να είπε στη δήλωσή του πως δεν οδήγησε το θωρακισμένο όχημα γρήγορα και δεν πέρασε πάνω από το παιδί επίτηδες.

Ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στο Τμήμα Εξειδίκευσης του Ιδρύματος Ιατροδικαστικής για να διαπιστώσει το ποσοστό σφάλματος στο περιστατικό.

Η οικογένεια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει τις επόμενες ημέρες.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού και της αστυνομίας συνήθως ταξιδεύουν με τη μέγιστη ταχύτητα μέσα από τις κουρδικές κατοικημένες περιοχές και συνοικισμούς, προκαλώντας συχνά δολοφονίες από αμέλεια ή εκ προθέσεως περαστικών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών που παίζουν.

Οι περισσότερες δολοφονίες παραμένουν ατιμώρητες.

Ο υπαξιωματικός, ο οποίος σκότωσε σκόπιμα τον 85χρονο Pakize Hazar στο Λίτσε στις 14 Ιουνίου 2017, καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση για «ανθρωποκτονία από κατάφωρη αμέλεια», αλλά η ποινή μετατράπηκε σε πρόστιμο περίπου 1.900 ευρώ!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail