Ποιος δίνει σημασία στο δημογραφικό μαρασμό της Ελλάδας;

Μία κρίση στην Ελλάδα που κρατεί για πολλά χρόνια, είναι αυτή του δημογραφικού προβλήματος, που όλο παίρνονται μέτρα για τη λύση του και όλο μένει άλυτο.

Οι κυβερνήσεις επειδή δεν βλέπουν την άμεση πίεση για το θέμα αυτό από την Κοινωνία, πάντοτε σχεδιάζουν επί χάρτου αλλά ποτέ στην πράξη.

Τελευταία μαθαίνουμε ότι ο δημογραφικός μαρασμός στη χώρα κινείται δίχως φρένο, αφού μόνο στην Ήπειρο κλείνουν φέτος 40 σχολεία λόγω της έλλειψης μαθητών. Ακόμη 38 σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Η έλλειψη μαθητών στην επαρχία και η ερήμωσή της από παιδιά και εφήβους, συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες δημιουργώντας εκρηκτικό πρόβλημα τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. 

Παρά ταύτα ενώ το πρόβλημα αυτό περιγράφεται από τους ειδικούς ως το νούμερο ένα, που υποσκάπτει τις ίδιες τις προοπτικές επιβίωσης του ελληνικού έθνους, οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να το παραμελούν.

Είναι να απορεί κανείς για αυτήν την απάθεια των ελληνικών κυβερνήσεων, εκτός και αν έχουν πειστεί ή συμμερίζονται τις απόψεις που μιλούν και εννοούν, ότι αυτό το πρόβλημα θα επιλυθεί μέσω των μεταναστευτικών ροών.

Δημήτρης Κυπριώτης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail