Στρατιωτικά αεροσκάφη του Κατάρ ελεύθερα σε τουρκικό εναέριο χώρο κι αεροπορικές βάσεις

Freepen.gr - Μια νέα τεχνική διευθέτηση μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ εμβαθύνει την στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών, επιτρέποντας στην Ντόχα να χρησιμοποιεί τούρκικές αεροπορικές βάσεις και εναέριο χώρο, παρέχοντας στα αεροσκάφη του Κατάρ «Μόνιμη Διπλωματική Αδεια Πτήσης» και εξουσιοδότηση μεταφοράς τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού, πυρομαχικών και προσωπικού.

Αξιωματούχοι των δύο χωρών υπέγραψαν την τεχνική συμφωνία, βάσει συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων που υπεγράφη το 2007, στις 2 Μαρτίου. Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία στις 15 Ιουνίου.

Η τεχνική ρύθμιση στοχεύει στη ρύθμιση «της προσωρινής ανάπτυξης, τοποθέτησης και χρήσης στρατιωτικών αεροσκαφών, προσωπικού και εξοπλισμού του Κατάρ» μεταδίδει το turkishminute.com.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε το τουρκικό κοινοβούλιο, η Τουρκία πρόκειται να εκπαιδεύσει πιλότους μαχητικών του Κατάρ και θα επιτρέψει την προσωρινή ανάπτυξη έως και 36 στρατιωτικών αεροσκαφών του Κατάρ και 250 ατόμων.

Η διάρκεια της συμφωνίας είναι πενταετής και θα παραταθεί αυτόματα για περιόδους ενός έτους, εκτός εάν οποιοδήποτε μέρος ζητήσει απόσυρση από τη συμφωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail