Κορυφαίος γραφειοκράτης του Ερντογάν κατηγορείται για εμπορία νεαρών γυναικών σε πολιτικούς

Freepen.gr - Το αφεντικό της τουρκικής μαφίας, Σεντάτ Εργ, μπορεί να έκανε ένα διάλειμμα από τη δημοσίευση βίντεο στο YouTube, κατηγορώντας κορυφαίους γραφειοκράτες, πολιτικούς και φιλοκυβερνητικούς επιχειρηματίες για διαφθορά και εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά επιμένει με τέτοιου είδους αξιώσεις στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Twitter.

Σε μια σειρά tweets που δημοσιεύτηκαν στις 26 Ιουνίου, ο Peker κατηγόρησε τον Korkmaz Karaca, μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του Προέδρου Recep Tayyip Erdoğan, για συμμετοχή σε κύκλωμα που διακινούσε γυναίκες σε πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Deniz Baykal, σημειώνει το ahvalnews.com.

Τον Μάιο του 2010, ένα βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο φέρεται να έδειχνε ότι ο Μπαϊκάλ είχε σχέσεις εκτός γάμου με μια γυναίκα βουλευτή του  CHP. Ο Μπαϊκάλ παραιτήθηκε λίγο αργότερα, για να αντικατασταθεί από τον σημερινό αρχηγό του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.


Μια έρευνα του 2015 αποκάλυψε ότι ο Μπαϊκάλ και 28 ακόμη άτομα, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων αξιωματούχων του στρατού, γραφειοκράτες, πολιτικών της αντιπολίτευσης και του ίδιου του Ερντογάν είχαν κατασκοπευτεί μέσω κρυφών φωτογραφικών μηχανών, ανέφερε τότε η εφημερίδα Hürriyet.

Ο Καρατζά είχε αναλάβει να φέρει «κορίτσια» στον Μπαϊκάλ και άλλους, ως μέρος του προγράμματος, είπε ο Peker.

«Η οικογένεια ενός από τα κορίτσια που έφερε στο Ντενίζ Μπαϊκάλ ανέφερε την κατάσταση. Έτσι, αυτός (Καρατζά) προσπάθησε να με φτάσει μέσω μερικών από τους πιο κοντινούς ανθρώπους», είπε ο Peker.

Ο Καρατζά απάντησε στις κατηγορίες σε ένα σχόλιο στο Facebook τη Δευτέρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένου του Tele1.

"Πούλησα τη μητέρα σου ή τη γυναίκα σου;" είπε, αφού ένας χρήστης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης τον κατηγόρησε ότι «πουλάς γυναίκες σε όλη την πατρίδα».

Πολλά από τα κορίτσια που χρησιμοποιήθηκαν στο κύκλωμα προέρχονταν από προβληματικό υπόβαθρο, δήλωσε η Δέλεκ Εκμέτσι, δικηγόρος στο Twitter τη Δευτέρα.

«Εκείνες που πωλούνται σε δικαστές, εισαγγελείς, γραφειοκράτες και πολιτικούς είναι γυναίκες που μεγάλωσαν σε κοιτώνες της Διεύθυνσης Παιδικών Υπηρεσιών, πολλές από τις οποίες έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι από κοιτώνα», είπε.

Η Ekmekçi είπε τον Σεπτέμβριο ότι είχε προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον του κυκλώματος διακίνησης αφότου η αδελφή της είχε πέσει θύμα του. Ανώτατοι αστυνομικοί, δικαστές, περιφερειακά στελέχη του ΑΚΡ και άλλοι επιφανείς παράγοντες εμπλέκονται στο βρώμικο κύκλωμα, ενώ η δικηγόρος αναφέρει ότι ορισμένες γυναίκες είχαν αναγκαστεί να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail