Πρώτη συνεργασία ΗΠΑ-Ινδίας: Στενό μαρκάρισμα του κινεζικού ναυτικού στον Ινδικό ωκεανό

Freepen.gr - Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η Ινδία δεν θα υπογράψει καμία συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες οποτεδήποτε σύντομα.

"Η Ινδία δεν πρόκειται να υπογράψει μια αμοιβαία αμυντική συνθήκη μαζί μας σύντομα, αλλά είναι ένας σημαντικός αμυντικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και προσπαθούν να γίνουν πιο διαλειτουργικοί με τον αμερικανικό στρατό στις στρατιωτικές δυνατότητές τους, την εντολή και τον έλεγχό τους, την ανταλλαγή πληροφοριών", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οι ΗΠΑ έκαναν συμφωνία ανταλλαγής δορυφορικών δεδομένων με την Ινδία. Η βασική συμφωνία ανταλλαγής και συνεργασίας (BECA) αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης δύναμης της Κίνας στην περιοχή. Θα δώσει στην Ινδία τη δυνατότητα να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του κινεζικού στρατού και των πολεμικών πλοίων στον Ινδικό Ωκεανό.

Σε δήλωσή του σήμερα, το Πεντάγωνο δήλωσε: "η συμπεριφορά της Κίνας στην περιοχή — από τις μάχες με την Ινδία στη γραμμή ελέγχου, στις αυξανόμενες προσπάθειες και περιπολίες στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού — είναι ανησυχητική για την Ινδία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail