Έξι αιτήματα των ιδιοκτητών για τις αποζημιώσεις των ενοικίων

Kookay / Pixabay
Με επιστολή της προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή η ΠΟΜΙΔΑ ευχαρίστησε τα στελέχη της και τον ίδιο για τη λειτουργική αναβάθμιση της πλατφόρμας Μισθώσεων της Αρχής  ώστε σήμερα πλέον οι δηλώσεις COVID Ιανουαρίου και μετά, να υποβάλλονται με βάση το τι δικαιούνται πράγματι ως μείωση ενοικίου οι διάφορες κατηγορίες ενοικιαστών. Επίσης με την ίδια επιστολή η ΠΟΜΙΔΑ ανακεφαλαίωσε τις περαιτέρω αναγκαίες βελτιώσεις στην εφαρμογή και τα βασικά άμεσα αιτήματα των ιδιοκτητών σχετικά με τη διαδικασία και την καταβολή των αποζημιώσεών τους από τις περικοπές μισθωμάτων. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή

Ενταύθα                                                                                                                                                               Αθήνα, 28.2.2021

ΘΕΜΑ: Ευχαριστίες και επισήμανση εκκρεμοτήτων αποζημίωσης των εκμισθωτών.

Αξιότιμε κε Διοικητά

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΜΙΔΑ, όλων των ιδιοκτητών ακινήτων με μειώσεις στα μισθώματα των ακινήτων τους λόγω μέτρων COVID, και προσωπικά, σας εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας τόσο προς εσάς προσωπικά, όσο και προς τα στελέχη της Αρχής που μοχθούν νυχθημερόν υπό αντίξοες συνθήκες, για την υλοποίηση του δυσκολότατου έργου της εξασφάλισης διαδραστικότητας της πλατφόρμας Μισθώσεων της Αρχής σας, την οποία είχαμε προτείνει στα πλαίσια της συνεργασίας των στελεχών μας, ώστε σήμερα πλέον οι δηλώσεις COVID Ιανουαρίου και μετά, να υποβάλλονται με βάση το τι δικαιούνται πράγματι ως μείωση ενοικίου οι διάφορες κατηγορίες ενοικιαστών.

Με τη ευκαιρία θέλουμε να σας επισημάνουμε ανακεφαλαιωτικά τα σημεία εκείνα στα οποία χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις στην ανωτέρω εφαρμογή ώστε αυτή, σε κάθε περίπτωση:

  • Να βλέπει και το/τη σύζυγο του μισθωτή κατοικίας, όταν σε αναστολή τελεί ο πρώτος/η.
  • Να βλέπει όχι μόνον το ΑΦΜ του κάθε μισθωτή αλλά κυρίως το είδος της κάθε μίσθωσης.
  • Να βλέπει την έδρα αλλά και το υποκατάστημα της κλειστής/πληττόμενης επιχείρησης και να αναγράφει το ορθό ποσοστό μείωσης  (100% ή 40%).   

Επίσης τα βασικά και άμεσα αιτήματά μας είναι τα εξής:

  • Να ενημερωθούν με μηνύματα οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τους λόγους απόρριψης των δηλώσεών τους του δεκαμήνου Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2020 και να δοθεί μηνιαία προθεσμία διόρθωσης δηλώσεων ώστε ουδείς να χάσει αποζημίωση για τυπικά σφάλματα και αβλεψίες.
  • Να ολοκληρωθούν οι πληρωμές αποζημιώσεων μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.
  • Να ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις και πληρωμές με πολλαπλούς συνιδιοκτήτες ή ακίνητα.
  • Να δοθεί παράταση για τις δηλώσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου μέχρι τέλος Μαρτίου.
  • Να δοθεί έμφαση στην ερμηνεία των ισχυουσών διατάξεων για τις υπομισθώσεις ακινήτων.
  • Να ταξινομούνται οι δηλώσεις βάσει επωνυμίας ή ΑΦΜ ενοικιαστή για τη διευκόλυνση όλων.

                                                                               Με εξαιρετική εκτίμηση

                                              Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματεύς

                                          Στράτος Παραδιάς                                                Τάσος Γ. Βάππας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail