Το Ιράν προειδοποιεί με συντριπτική απάντηση αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στη μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση

Freepen.gr - Το Ιράν θα ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε επιθέσεις στην επικράτειά του που διεξαχθούν από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέι. Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θέλουν να "προκαλέσουν ανασφάλεια στον κόσμο και στην περιοχή" με τις ενέργειές τους.

"Οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του ιρανικού έθνους θα αντιμετωπίσει σίγουρα μια συντριπτική απάντηση", δήλωσε ο Ραμπιέι.

Τα σχόλια από την ιρανική κυβέρνηση έρχονται εν μέσω αναφορών από τους New York Times και το Reuters ότι ο Trump κάλεσε μια συνάντηση με τους βοηθούς του για να ρωτήσει αν ήταν δυνατό να υλοποιηθεί μια επίθεση στον "κύριο πυρηνικό χώρο" του Ιράν "τις επόμενες εβδομάδες". Το Reuters σημείωσε, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι το εργοστάσιο εμπλουτισμού Natanz ήταν ο "κύριος χώρος" που είχε κατά νου το Trump.

Ο αντιπρόεδρος Mike Pence, ο Υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Christopher Miller – ο οποίος πρόσφατα αντικατέστησε τον Mark Esper και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Mark Milley, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολούθησαν τη συνάντηση. Σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις, οι σύμβουλοι του Trump προσπάθησαν να αποτρέψουν τον POTUS να επιτεθεί στο Ιράν, καθώς μόνο δύο μήνες παραμένουν μέχρι την προβλεπόμενη αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail