Το Ιράν ξέρει καλά το παιχνίδι που παίζουν Τουρκία κι Αζερμπαϊτζάν και προειδοποιεί

Το Ιράν προειδοποιεί, να μην τολμήσει κανείς αλλαγή συνόρων στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το Ιράν δείχνει να ξέρει καλά το παιχνίδι που παίζουν Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν και γι’ αυτό παίρνει τα μέτρα του και προειδοποιεί.

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Έχει διαβάσει καλά η Ιρανική κυβέρνηση την τακτική της σαλαμοποίησης που ακολουθεί η Τουρκία. Καταλαβαίνει από τις στρατιωτικές δραστηριότητες που εξελίσσονται στην περιοχή, πως η Τουρκία έχει βάλει σκοπό να συνδέσει το Ναχιτσεβάν το οποίο είναι Τουρκόφωνο, με το Αζερμπαϊτζάν. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να καταλάβει το Αζερμπαϊτζάν το δυτικό Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως επίσης και μέρος της Νότιοδυτικής Αρμενίας στο χωριό Μεγρί, εκεί που ενώνεται με το Ιράν στον ποταμό Αξό και φυσικά μέρος του Ιράν στην ίδια περιοχή. 

Σκοπός είναι να απομονώσουν την Αρμενία από τον έξω κόσμο, αφού θα είναι περικυκλωμένη από μουσουλμανικές χώρες, φίλα προσκείμενες στην Τουρκία, όπως Ναχιτσεβάν, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία. Έτσι θα ασφυκτιά και θα γίνει αφόρητη η ζωή των Αρμενίων και ευκολότερα τα σχέδια της εξάπλωσης του Παντουρκισμού στην περιοχή. 

Το Ιράν όμως που γνωρίζει καλά τα Τουρκικά παιχνίδια και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους, προειδοποίησε δια του εκπροσώπου της Επαναστατικής Φρουράς του, ότι η Τεχεράνη θα προστατεύσει τα βορειοδυτικά σύνορά της και πρόσθεσε ότι: «Το Ιράν δεν θα ανεχθεί καμία αλλαγή στα γεωπολιτικά σύνορα της περιοχής». 

Για το λόγο αυτό έστειλε ειδικές δυνάμεις και άρματα μάχης στα σύνορα του Ιράν με το Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Ναχιτσεβάν. 

Στο Ναχιτσεβάν η Τουρκία, όπως έχω αναφέρει και σε άλλα δημοσιεύματα, εδώ και καιρό, συγκεντρώνει στρατεύματα και πολεμικά αεροσκάφη F16, για να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο, αυτή τη φορά στην Αρμενία, ώστε να βρεθεί σε κλοιό πυρών από τα δυτικά και τα νότια σύνορά της, από το Ναχιτσεβάν και το Αζερμπαϊτζάν ταυτόχρονα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail