Ηλεκτρονικός πόλεμος: Η Ρωσία κατέρριψε τουλάχιστον εννέα τουρκικά ΤΒ2 πάνω από την Αρμενία

A Krasukha electronic warfare system at Nikolo-Aleksandrovsky training range in Stavropol Territory. Photo: ΑFΡ/Denis Abramov/Sputnik
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου στην Αρμενία το οποίο έχει κατεβάσει τουλάχιστον εννέα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη Bayraktar TB-2 που χρησιμοποιούνται από το Αζερμπαϊτζάν σε μάχες για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφεραν οι Asia Times τη Δευτέρα, επικαλούμενα ρωσικά ειδησεογραφικά δελτία.

Το "Krasukha" είναι ένα ρωσικό ευρυζωνικό πολυλειτουργικό σύστημα παρεμβολών, που ονομάστηκε "Belladonna" στα αγγλικά, το οποίο η Ρωσία λειτουργεί από τη στρατιωτική της βάση στο Gyumri της Αρμενίας, δήλωσε ο ιστότοπος ειδήσεων με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η βάση βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα και περίπου 487 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη μεγάλη αζερική βάση στη Ganja, ανέφερε.

Το σύστημα σχεδιάστηκε κυρίως για να προστατεύει περιοχές μέσα και γύρω από τις στρατιωτικές βάσεις της Ρωσίας, όπου ο ισχυρός πομπός του μπορεί να σβήσει τα αερομεταφερόμενα ραντάρ, αν και έχει επίσης αποδειχθεί χρήσιμο για την αντιμετώπιση ένοπλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανέφεραν οι Asia Times.

Το Krakushka χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στην υπεράσπιση της αεροπορικής βάσης Hmeimim της Ρωσίας στη Συρία από σμήνη drones.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ειδήσεων, δήλωσε ότι τουλάχιστον εννέα Bayraktar καταρρίφθηκαν κοντά στις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους Asia Times. Ανέφερε ότι ούτε επίσημες δηλώσεις από Ρωσία, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν δεν έχουν υπάρξει ως τώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail