Για έξι μίλια θα χαλάσουμε τις καρδιές μας τώρα;

Τι 12 τι 6 μίλια, τι κι' αν το Διεθνές Δίκαιο σου λέει ότι έχεις δικαίωμα να επεκτείνεις την αιγιαλίτιδα ζώνη σου μέχρι τα 12 μίλια, όπως και κάθε χώρα της υφηλίου, τι κι' αν έρχεται σήμερα ο Λαβρώφ και δηλώνει προκαταβολικά τα αυτονόητα, ότι δηλαδή κάθε οργανωμένο κράτος έχει δικαίωμα αναφαίρετο να επεκτείνει την θαλάσσια ζώνη κυριαρχίας της στα 12 μίλια.

Χρήστος Κουτσονάσσιος
Δικηγόρος - Μέλος κίνησης Πράττω

Εσύ όμως κ. Χρυσοχοΐδη βράχος, όπως τότε που δεν προλάβαινες να διαβάσεις τα μνημόνια, τώρα δεν πρόλαβες να διαβάσεις το Διεθνές Δίκαιο, γιατί ασχολείσαι με την σύλληψη του Παππά, που σου ξέφυγε μέσα από τα χέρια και  βαπτίζεις εθνικισμό τα 12 μίλια. Για να είμαστε δίκαιοι την αρχή την έκανε ο Γεραπετρίτης που κατέβασε την έρημη την κόκκινη γραμμή από τα 12 στα 6 μίλια. Τύφλα να έχει ο Βαλντέν και ο Μπίστης, οι επίγονοι του σημιτισμού με την πλούσια αρθρογραφία τους. Το κατάπιαν και αυτό οι βουκεφάλες βουλευτές της ΝΔ αμάσητο.

Ο Μητσοτάκης σε κάλυψε στην Βουλή λέγοντας ότι κυριαρχία της χώρας στην θάλασσα είναι στα 6 μίλια και στο αέρα στα 10. Αλλά και ο Πικραμένος και ο πικραμένος Δένδιας που προσπάθησαν να καλύψουν την γκάφα και είπαν τα αυτονόητα, ξέχασαν το σημαντικό ότι εάν ένα δικαίωμα δεν το εξασκείς, όταν πρέπει, τότε παραιτείσαι από αυτό σιωπηρά και να σας δω όλους εσάς όταν το τούρκικο γεωτρύπανο θα βυθιστεί στα 7 μίλια νοτίως της Κρήτης.

Δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για 6 μίλια, το σημαντικό είναι να μην θυμώσουν οι Γερμανοί και ο Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail