Η Τουρκία γκαζώνει για τη Σίρτη: Νέοι μισθοφόροι από Συρία αλλά και...Υεμένη!

Freepen.gr - Η Τουρκία πρόσφατα έστειλε περισσότερους Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη αφού εκπαιδεύτηκαν σε στρατιωτικά στρατόπεδα εντός των τουρκικών εδαφών, ανέφερε την Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτό συμβαίνει καθώς η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζεται από την Άγκυρα στη Λιβύη απειλεί να επιτεθεί στην πόλη της Sirte, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των παγκόσμιων δυνάμεων να μην το κάνει.

15.300 Σύριοι μισθοφόροι έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη μέχρι στιγμής, από τους οποίους 459 σκοτώθηκαν σε μάχη και 5.250 άλλοι επέστρεψαν στη χώρα τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκτός όμως των Σύριων, ο Ερντογάν ψαρεύει και νοτιότερα. Μέχρι 200 ​​μισθοφόροι από την Υεμένη έχουν φτάσει στη Λιβύη για να πολεμήσουν μαζί με τις τουρκικές υποστηριζόμενες πολιτοφυλακές στην Τρίπολη, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος YemenOnline.

Αναφερόμενος σε στρατιωτικές και πηγές πληροφοριών, το YemenOnline έγραψε ότι οι πολιτοφυλακές που ανήκουν στο Κόμμα Islah στη Μάριμ έστειλαν μαχητές στην Τουρκία με το πρόσχημα να λάβουν νοσοκομειακή περίθαλψη, από όπου μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, έχουν ήδη συλλάβει αρκετούς μισθοφόρους της Υεμένης που μάχονται στις τάξεις των τουρκικών υποστηριζόμενων πολιτοφυλακών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail