Φουρτούνιασε το Πεκίνο με τις ΗΠΑ για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας: Να μην ανακατεύεστε!

REUTERS/Stringer
Freepen.gr - Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να πυροδοτήσουν εντάσεις μεταξύ των δυνάμεων που έχουν μερίδιο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η επίπληξη ήρθε αφού η Ουάσιγκτον απέρριψε επίσημα τους εδαφικούς ισχυρισμούς της Κίνας στην περιοχή για λογαριασμό των συμμάχων των ΗΠΑ.

Σε μια αυστηρή δήλωση την Τρίτη, η κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ ζήτησε από την Ουάσινγκτον να διατηρήσει την απόστασή της από τις διαφορές μεταξύ του Πεκίνου και άλλων εθνών που διεκδικούν την κυριαρχία επί των αμφισβητούμενων χωρικών υδάτων και νησίδων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

«Συμβουλεύουμε την αμερικανική πλευρά να σεβαστεί σοβαρά τη δέσμευσή της να μη συμμετάσχει στο ζήτημα της εδαφικής κυριαρχίας και τις προσπάθειες των περιφερειακών χωρών για μια ειρηνική και σταθερή Θάλασσα της Νότιας Κίνας και να σταματήσει τις προσπάθειές της να διαταράξει και να σαμποτάρει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε η πρεσβεία.

Εκτός από την Κίνα, οι Φιλιππίνες, η Ταϊβάν, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, η Καμπότζη και το Μπρουνέι έχουν διεκδικήσεις στην περιοχή.

Η αυστηρή επίπληξη ήρθε καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κλιμάκωσε τη ρητορική εναντίον της Κίνας, απορρίπτοντας τις εδαφικές της αξιώσεις στην περιοχή ως «εντελώς παράνομες» τη Δευτέρα κατηγορώντας το Πεκίνο για καταπάτηση του διεθνούς δικαίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail