Γερμανοτουρκικά φέσια!


Η εντελώς «αδιάφορη» στάση της κυβέρνησης Μέρκελ και σχεδόν ΟΛΩΝ των γερμανικών ΜΜΕ στην υπόθεση της μετατροπής του Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δείχνει για μια ακόμα φορά ότι η στρατηγική σχέση Γερμανίας-Τουρκίας ήταν, είναι και θα παραμείνει πολύ στενή - στη βάση κοινών συμφερόντων - και κυρίως «αδελφική». 


Ανεξάρτητα από τις όποιες διαμαρτυρίες των «φιλελεύθερων» Γερμανών για τους «αυταρχικούς» Νεοοθωμανούς και τις όποιες «κριτικές» τους για την διακηρυχθείς βούληση του Ερντογάν να επαναφέρει στο ιστορικό προσκήνιο το ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Η βιλχελμινική «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ» (Waffenbrüderschaft) του «Μεγάλου Πολέμου» παραμένει αναλλοίωτη ως «παγκόσμια σταθερά» και στις παρούσες γεωπολιτικές συνθήκες, με την απόλυτη συνταύτιση των δύο πρώην αυτοκρατοριών, παραδοσιακά εχθρικών προς την Ελλάδα. Για αυτό, επίκαιρη παραμένει και η συγκεκριμένη γελοιογραφία «Στα Δαρδανέλια» (εφημ. “Le Rire”, Μάρτιος 1915) από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι Σύμμαχοι της «Αντάντ» λακτίζουν τα τουρκικά φέσια «made in Germany».

Η στάση της Γαλλίας απέναντι στη νέα νεοοθωμανική ύβρη σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο είναι ενδεικτική. Αυτό που μένει είναι να δούμε και την αντίδραση της φοβισμένης και εξαρτημένης πολιτικής τάξης και των παρασιτικών ελίτ της Ελλάδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail